Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiër overleeft nacht onder lawine in Italië

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. In Italië heeft een toerskiër de afgelopen nacht onder de sneeuw van een lawine doorgebracht en dat ook nog eens overleefd. Hij lag meer dan 20 uur onder de sneeuw voordat hij gevonden werd door de reddingsdiensten.

Niet meer terug bij zijn familie

De 54-jarige toerskiër in kwestie vertrok donderdag alleen voor een skitour vanuit San Cassiano. Zijn familie wachtte op de camping op hem, maar daar kwam hij niet terug. Op telefoontjes van de familie reageerde hij ook niet. Vervolgens gaven zij hem als vermist op.

Reddingsactie opgezet

De reddingsdiensten kwamen in actie en zochten tot in de nacht door naar de Italiaanse man uit Rovigo. Uiteindelijk is de zoektocht afgebroken en is er vanochtend verder gezocht naar de skiër. Iedereen ging er echter al vanuit dat er gezocht werd naar het lichaam van de man, maar vanochtend om 11.00 uur is de man toch nog levend gevonden.

Sterk onderkoeld

De man overleefde meer dan 20 uur onder de sneeuw. Wel had hij onder andere ernstige onderkoelingsverschijnselen. Na eerste hulp ter plekke, is de man naar het ziekenhuis in Bolzano gevlogen. Hoe het nu met hem is, is ons onbekend.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in