Nieuwsalert per mail ontvangen

Skien wordt veiliger?

Het leek een gadget : een skiër met een helm op, maar wat is het een algemeen goed geworden! Bijna iedereen wordt zich ervan bewust dat de bescherming van het hoofd toch wel heel belangrijk is. In Nederland is er een helmplicht bij brommer en scooter rijders en de grootste groep wielrenners draagt een bescherming op het hoofd . Waarom dan skiën zonder bescherming op het hoofd?  Iedere skiër is weleens vervelend gevallen en de meeste kunnen dat na vertellen maar beseffen dan wel terdege dat het ook anders af had kunnen lopen.
Tijdens een rare buiteling of uitglijder kan het hoofd  een rare klap maken met allerlei vervelende gevolgen. De meeste skiërs en snow-boarders zijn zich hiervan bewust en dragen een helm.  Een handjevol ” eigenwijze” skiërs moeten nog over de streep…… In Italië is er al een helmplicht voor onder de 14 jaar ( zie foto).

De jeugd heeft de toekomst dus er is hoop. De ouderen die vinden dat ze al jaren zonder letsel skiën, dat is de doelgroep die bereikt moet worden.  Aan de industrie ligt het niet : de winkels liggen barstensvol  met allerlei soorten helmen.  Van klassiek , retro tot modern in allerlei kleuren en als je die al niet leuk vindt dan zijn er nog leuke hoezen voor over de helm of andere gadgets die de helm aparter kunnen maken zoals oortjes, hoorntjes en pluizebollen. Een goed passende helm zit comfortabel en hindert niet tijdens het skien .

Wij roepen iedereen dan ook op om eens bewust om zich heen te kijken als hij of zij de skihelling afgaat of voor de lift staat te wachten: “Hoeveel mensen hebben een helm op en hoeveel niet?”

Laat de groep niet die geen helm draagt snel verdwenen zijn, want veiligheid gaat voor alles.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in