Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wintersport in het voorjaar: met deze tips wordt het een succes

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het hoogseizoen is voorbij en voor de meeste wintersporters zit het skiseizoen erop. Toch is er nog een groep die juist kiest voor een wintersport in het voorjaar. Niet alleen vanwege de rust, maar ook omdat het qua temperaturen dan gewoon een stuk aangenamer is. Lekker lunchen op het terras en na het skiën nog een drankje (of twee) in het zonnetje. Heerlijk! Toch zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden tijdens een wintersport in het voorjaar. Benieuwd welke? Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Tips voor een wintersport in het voorjaar

Een wintersport in het voorjaar, sommige mensen kiezen er maar al te graag voor. Logisch, want het is nog genieten met een hoofdletter G in maart en april. Het niet meer zo koud als in december of januari, dus kun je lekker buiten zitten tijdens de lunch en après-ski. En het grootste voordeel van een wintersport in het voorjaar? Het is super rustig in de skigebieden! De grote massa is al op vakantie geweest, dus je hebt alle ruimte op de pistes. Klinkt goed toch? Zeker met onderstaande tips wordt je wintersport in het voorjaar een groot succes!

1. Kleed je niet te warm aan

Ook in de lente is het verstandig om verschillende laagjes te dragen. Zo kun je makkelijk iets uittrekken als het erg warm is. Vergis je echter niet, want ook in het voorjaar kan de temperatuur flink dalen en is zelfs sneeuw mogelijk.

Tip: in de dalen loopt de temperatuur in de lente al snel op tot een graad of 20. Pak daarom ook voor die omstandigheden je koffer in.

even uitrusten in een ligstoel tijdens je wintersport in voorjaar
Zo’n ligstoel is tijdens je wintersport in het voorjaar de perfecte plek om even uit te rusten!

2. Ga extra vroeg de piste op

In het voorjaar moet je het vooral hebben van de ochtenden. Dan is de temperatuur nog niet al te hoog en zijn de pistes in de beste staat. Sta daarom extra vroeg op, zodat je met de eerste lift omhoog kunt gaan. In sommige skigebieden openen de liften zelfs extra vroeg. Profiteer ervan en geniet zo lang mogelijk van fijne pistes.

3. Gebruik voldoende zonnebrand

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar smeer je goed in! De kracht van de zon is in de bergen veel sterker en dus is de kans op verbranding hoger. Gebruik zonnebrand met een hoge factor en smeer je een paar keer per dag in. Vergeet ook geen lippenbalsem met beschermende factor.

Insmeren is belangrijk tijdens een wintersport in het voorjaar

4. Neem pauze op het terras

In het voorjaar neem je natuurlijk pauze op het terras. Binnen laat je voor wat het is, buiten is het veel beter vertoeven. Lekker je jas uit en heerlijk met je gezicht in de zon… FEEST!

5. Vergeet je zonnebril niet

Logisch, maar toch niet voor iedereen. Ski ook op mooie zonnige dagen met een goede zonnebril of goggles. Bescherm je ogen, want je wilt ze nog jaren van die mooie witte wonderwereld laten genieten!

6. Drink genoeg

Warm weer vraagt om voldoende vocht. Bestel dus lekker een groot glas skiwasser tijdens de lunch en sluit af met een paar biertjes in de zon.

7. Aantrekkelijke last-minutes

Heb jij je weekje wintersport er al opzitten? De aantrekkelijke last-minutes zijn een goed excuus om nog een keer te gaan! Benieuwd naar het aanbod?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in