Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiën in de herfstvakantie: hier kan het

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het is alweer bijna vakantie voor de regio’s noord, midden en zuid. Natuurlijk kun je op vakantie gaan in eigen land, maar waarom ga je deze herfstvakantie niet een paar dagen skiën? Verschillende gletsjers zijn al open. Lijkt het jou wel wat, skiën in de herfstvakantie? Haal dan die latten maar van zolder! In dit artikel vind je een overzicht van skigebieden waar je in de herfstvakantie kunt skiën.

Skiën in de herfstvakantie

Voor veel mensen is de herfstvakantie dé vakantieweek om nog een laatste keer af te reizen naar de zon. En behoort dit niet tot de mogelijkheden, dan staat er vaak een minivakantie in eigen land op het programma. Maar waarom gebruik je de herfstvakantie niet als een voorproefje op de allerleukste vakantie van het jaar? Ook in oktober kun je skiën! Een aantal gletsjers zijn dan al open voor wintersportpubliek. Dus, waar wacht je nog op?!

Skigebieden waar je deze herfstvakantie kunt skiën

Op diverse gletsjers in de Alpen kun je op dit moment al op de latten staan. We zetten per land op een rijtje waar skiën in de herfstvakantie mogelijk is.

Oostenrijk

In Oostenrijk kun je prima van een skivakantie genieten in de herfst. In het land vind je één gletsjer waar je het hele jaar door op de latten kunt staan. Dat is de Hintertuxer Gletscher. ’s Winters telt het gletsjerskigebied zo’n 60 pistekilometers, in de zomermaanden +/- 20 km (nu 30 km). Benieuwd waar je nog meer kunt skiën in de herfstvakantie?

Hintertuxer Gletscher

Italië

In Italië kun je in de herfstvakantie ook gewoon gaan skiën. Benieuwd naar de ski-opties?

Vlag wintersport skiën Italië herfstvakantie

Zwitserland

Zwitserland beschikt net als Oostenrijk over een gletsjerskigebied waar je het hele jaar door op ski’s kunt staan. Het gletsjerskigebied boven Zermatt biedt in de zomermaanden zo’n 20 km aan pistes. Naarmate de winter vordert, komen daar steeds meer pistes bij. Andere skigebieden die open zijn in de herfstvakantie:

Op de piste in Saas Fee

Boek je wintersport in de herfstvakantie

Heb je helemaal zin gekregen om naar de bergen te gaan deze herfstvakantie? Bekijk dan het accommodatie-aanbod voor deze periode bij verschillende aanbieders!

Zit een wintersport in de herfst er voor jou niet in dit jaar? Of ga je het liefst naar je favoriete skigebied, maar is die nog niet open? Niet getreurd! De winter komt eraan en in de aankomende maanden is skiën in steeds meer skigebieden mogelijk. In het artikel hieronder vind je de geplande startdata van skigebieden waarvan dit al bekend is.

Start skiseizoen andere skigebieden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in