Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiën in augustus: hier kan het nog

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het is augustus en in Nederland is het volop zomer. Maar, ondanks al die warmte denken wij nu alweer verlangend naar de sneeuw. Want wat zou het leuk zijn om nu even een paar pistes te pakken! Helaas is het skiseizoen nog veel te ver weg. Gelukkig betekent dat niet dat je niet kunt skiën. In augustus zijn meerdere skigebieden geopend. Benieuwd welke? In dit artikel geven we je een overzicht.

Skiën in augustus: Europa

Ook in augustus kun je nog prima een aantal afdalingen maken. Het skiseizoen is alweer een paar maanden voorbij, maar dat betekent niet dat je dan meteen aan een indoor skihal gebonden bent. In de Alpen zijn een aantal gletsjerskigebieden geopend. Skiën in augustus is dus heel goed mogelijk! Hieronder zetten we de skigebieden op een rijtje.

Hintertuxer Gletscher (Oostenrijk)

Wintersporters die het liefst het hele jaar door op de latten staan, zijn bij de Hintertuxer Gletscher aan het juiste adres. De gletsjer is maar liefst 365 dagen per jaar geopend. ’s Winters heb je hier toegang tot ruim 60 kilometer aan pistes, in de zomermaanden is dit beperkt naar ongeveer 20. Naast skiën kun je hier zomers ook gletsjerwandelingen maken en een bezoekje brengen aan de ijsgrot.

Matterhorn Glacier Paradise (Zwitserland)

Een ander skigebied waar je het hele jaar door terecht kunt, is het Matterhorn Glacier Paradise in Zermatt. In de zomermaanden heb je hier toegang tot zo’n 20 kilometer aan pistes. Maak fijne afdalingen en geniet van een indrukwekkend uitzicht op de 4478 meter hoge Matterhorn.

Saas-Fee (Zwitserland)

In het Zwitserse Saas-Fee kun je tot en met eind oktober zomerskiën. Zet de wekker tot september wel extra vroeg, want in deze periode kun je alleen van 7.00 uur tot 12.00 uur van de pistes gebruik maken. Alle andere openingstijden kun je hier te bekijken. Saas-Fee biedt in de zomermaanden een skigebied met zo’n 20 kilometer aan pistes en ook een gaaf snowpark.

Zomer skiën in Saas-Fee
© PPR / Saas Valley Tourism AG

Stilfserjoch-gletsjer (Italië)

Skiën in Italië, maar alleen in de zomer? Het kan op de Stilfser Joch (Passo dello Stelvio), aan het eind van de Stelviopas. In de winter valt hier ontzettend veel sneeuw, waardoor het skigebied niet bereikbaar is. Afhankelijk van de sneeuwcondities kun je hier skiën tot november.

Fonna Glacier Ski Resort (Noorwegen)

Het hoogste punt van skigebied Fonna in Noorwegen ligt op 1530 meter hoogte en het laagste punt op 1250 meter. Voor iemand die altijd in de Alpen skiet, is dat bijna niet voor te stellen. Al helemaal niet als je zegt dat dit skigebied alleen in de zomer geopend is. Fonna ligt voor Noorse begrippen juist erg hoog. Er valt ontzettend veel sneeuw, waardoor de bergweg ’s winters niet schoon te krijgen is. Daarom kun je er in de winter alleen met een helikopter komen. Fonna, ook wel bekend als het Fonna Glacier Ski Resort, is een zeer geliefd skigebied bij skiteams en freestylers. Het is een klein gebied met slechts 4 pistes en 1 sleeplift. Daarentegen zijn er wel 3 funparks aanwezig.

Gladhoppigen sommerski (Noorwegen)

De Galdhøpiggen is met 2469 meter hoogte de hoogste berg van Noorwegen. Vlak daaronder, op de Juvbreen gletsjer, ligt gletsjerskigebied Galdhøpiggen Sommerskisenter. Dit skigebied is alleen in de zomer geopend. Een bezoekje aan Galdhøpiggen Sommerskisenter betekent meer dan alleen skiën. Zo kun je bijvoorbeeld ook een van de gezellige plaatsjes in de buurt bezoeken. Het gletsjerskigebied bevindt zich in een prachtige omgeving en dat geeft eigenlijk al genoeg redenen om er eens heen te gaan.

Een exotische bestemming

Skiën in de Alpen is leuk, maar je kunt zomers ook kiezen voor een iets exotischere bestemming. In de zomermaanden kan dat bijvoorbeeld in Australië, Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland.

  • Australië: aan de andere kant van de wereld is het skiseizoen in volle gang! Het skiseizoen duurt in Australië vaak tot september, dus augustus is een top maand voor een wintersport hier. Een paar bekende skigebieden zijn Perisher, Thredbo, Mt Buller en Falls Creek.
  • Nieuw-Zeeland: ook in Nieuw-Zeeland is augustus de maand om te wintersporten. Augustus is doorgaans de piekmaand qua sneeuw. Skigebieden zoals Coronet Peak, Cardrona, Turoa, Whakapapa, Treble Cone, The Remarkables en Mt Hutt zijn allemaal geopend.
  • Zuid-Amerika: in Argentinië en Chili is augustus ook dé maand om te wintersporten. Het hoofdseizoen is aangebroken en de skigebieden zijn fulltime geopend. In Argentinië vind je een paar van de grootste skigebieden ter wereld. Je kunt onder andere naar Cerro Catedral en Las Lenas. Een paar bekende gebieden in Chili zijn Valle Nevado, Nevados de Chillan en Portillo.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in