Nieuwsalert per mail ontvangen

Ski- en recreatiepark op Mallorca in de planning

Het Britse bedrijf Intu heeft op het populaire vakantie-eiland Mallorca plannen om een groot recreatiepark te bouwen waar ook een skipiste aangelegd gaat worden. Het gigantische project heeft een oppervlakte van meer dan 180.000 vierkante meter en gaat naar verluidt meer dan 500 miljoen euro kosten. Een enorme investering dat volgens het Britse bedrijf meer dan 3.000 banen moet gaan opleveren. Wil je tijdens je zomervakantie even afkoelen in Mallorca? Dan is dit nieuwe recreatiepark misschien wel de oplossing!

Als alles afgerond is en er groen licht gegeven wordt voor het recreatiepark, dan luistert het naar de naam Port Mayurqa. Het komt te liggen in de buurt van het voetbalstadion van Atletico Baleares in de buurt van Palma. Volgens de berichten wordt er een indoor skibaan aangelegd, een kunstmatig meer gecreëerd waar mensen kunnen surfen, er worden verschillende restaurants en bars geopend en daarnaast kan er in de winter geschaatst worden. Ook verschillende spa mogelijkheden worden in het project meegenomen. Het park moet toegang gaan bieden voor families met kinderen, waarbij er voor iedereen iets te doen is. 

Op dit moment is het afwachten hoe de gemeenteraad gaat reageren op het voorstel. De investeerders hebben aangegeven dat er al meerdere aangesloten partijen akkoord hebben gegeven op de plannen en hun hoop hebben uitgesproken op een goede afloop van de plannen. Het bedrijf dat achter het plan zit heeft wereldwijd 19 van deze recreatieparken, waarvan er 2 in Spanje liggen. Het aantal bezoekers in al deze parken bedroeg afgelopen jaar rond de 400 miljoen. Deze cijfers bieden veel potentie voor het plan dat op dit moment bij de gemeenteraad ligt. Er moet een investering gedaan worden van circa 500 miljoen, maar als er gekeken wordt naar wat voor grote partijen schuil gaan achter het bedrijf, dan moet dit geen probleem vormen.

Zie jij jezelf straks al in hartje zomer van de piste afgaan in Mallorca? Het zou toch gaaf zijn en een mooie toevoeging worden aan het toeristische Mallorca.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in