Nieuwsalert per mail ontvangen

Ski-beginner: Veiligheid tijdens het skien

Of je nou in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk of in Nederland gaat skiën, veiligheid hoort voorop te staan. Veiligheid tijdens skiën is tegenwoordig hot-topic en om die reden besteden wij er ook steeds vaker aandacht aan. Om skiën zo veilig mogelijk te maken voor jezelf en voor je mede-skiërs, hieronder een kleine opsomming van dingen waar je rekening mee zouden moeten houden. Het lijkt misschien de basis, maar veel mensen gaan koud op de ski’s staan. Eén van de grootste fouten die je kan maken. Al loop je maar even een paar honder meter, het kan al genoeg zijn.

  • Warming-up: Ga niet meteen als een gek die piste af, maar warm je lichaam eerst even op door een aantal rustige bochten te nemen, “makkelijke” pistes af te skiën en eventueel je armen en benen even te rekken.
  • Als je het gevoel hebt dat een piste een te hoge moeilijkheidsgraad heeft, ski er hier dan niet vanaf! De kans is groter dat je in paniek raakt en daarmee jezelf en anderen in onnodig gevaar brengt. Ga zijwaarts naar beneden en zorg hierbij te allen tijde dat je je ski’s aanhoudt!
  • Ga liever niet alleen op weg maar zorg ervoor dat je partner in de buurt is. In geval van nood en op plaatsen waar weinig skiërs actief zijn, is er altijd iemand in de buurt om je te helpen.
  • Blijf op de pistes en zorg dat je niet buiten de gemarkeerde gebieden gaat skiën, in verband met een hoger lawinegevaar en “tiefschnee” waarin je eerst moeten leren skiën.
  • Neem voldoende water mee en eventueel iets kleins om te eten.
  • Bij vermoeidheid is het uiteraard slim even een pauze in te lasten, om eventuele ongelukken of verwondingen te voorkomen.
  • Zorg altijd voor een goede uitrusting! Vergeet daarbij de helm en een goede skibril niet.
Heb je nog vragen over veiligheid? Stel deze gerust….

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in