Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wat is de beste skihelm? – Skihelm test ANWB

Wintersportredacteur

Het dragen van een skihelm wordt steeds hipper en er komen ook steeds mooiere modellen op de markt. De meeste luxe snufjes en functionaliteiten bevinden zich in de helm, maar gaat dit niet te koste van de veiligheid? De ANWB heeft in samenwerking met ADAC 16 skihelmen getest en met elkaar vergeleken.

Opvallen is dat van de 16 skihelmen er 13 goed zijn. Hieruit blijkt maar weer dat het product nog steeds niet helemaal ‘af’ is. De Head Sensor scoorde het beste. Het is een helm die iedereen moet passen. Hij is in alle hoofdmaten in te stellen en hierdoor geschikt voor alle wintersporters.

Als de zon begint te schijnen is het niet lekker om een sneeuwbril te dragen. Het is dan belangrijk dat je de skibril goed op je voorhoofd kunt zetten. Hier heeft de Head Sensor iets voor gevonden. Er bevindt zich een vlak gedeelte ter hoogte van de skibril. Hierdoor blijft hij makkelijk op je skibril zitten.

Casco heeft het beste schokabsorberende vermogen.

Ook een populaire helm is de Giro Seam. Veel verkocht de afgelopen jaren, maar heeft de eindsprint verloren door het zwakke schokabsorberende vermogen. Deze helm kost rond de 200 euro en dat is niet niks. De waarden van de gemiddelde hoofdbelasting liggen bij de Giro 50% hoger dan bij de Casco. Uiteraard is dat bij de Giro ook wel binnen de normen, maar de concurrentie slaapt nooit.

Comfort werd beoordeeld op de volgende punten:

–          Pasvorm

–          Draagcomfort

–          Stabiliteit

–          Afwerkingskwaliteit

Bij alle helmen wordt er goed gelet op de ventilatie. Op de piste heb je namelijk te maken met mist, zon, sneeuw en regen. Tegen al deze omstandigheden moet een helm bestand zijn.

Uit de test is de Head Sensor dus het beste naar voren gekomen. Dit betekent niet dat de andere merken onder de maat zijn. Een gemiddelde helm kan ook nog erg prettig zitten en u erg bevallen. De ANWB heeft gelet op een paar kritische variabelen om toch een onderscheid te kunnen maken tussen de merken.

Bron: ANWB

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in