Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Seizoensstart gletsjerskigebied Titlis uitgesteld

Wintersportredacteur

De start van het skiseizoen van het Titlis-gebied in Engelberg is verlaat dit jaar. Doorgaans kun je hier voor het eerst afdalen in oktober, maar nu pas vanaf begin november. Omdat er niet genoeg sneeuw gevallen is en de temperaturen te hoog zijn, is de start van het skiseizoen uitgesteld naar 4 november. Alleen als de omstandigheden meezitten kan het skigebied eerder openen.

Skistart op de Titlis pas in november

Eigenlijk zou het skiseizoen op de Titlis komende zaterdag van start gaan (21 oktober), maar helaas moet deze noodgedwongen worden uitgesteld. Op Instagram is er vanuit het skigebied een bericht gedeeld met de aankondiging. De warme temperaturen en het sneeuwgebrek van dit moment zijn de oorzaak van de verschuiving. Het is nu duidelijk kouder dan een paar weken geleden en er is zelfs al een paar centimeter sneeuw gevallen, maar dit is nog niet genoeg. Zoals het er nu uitziet wordt dit de laatste start van het seizoen in de geschiedenis van het gletsjerskigebied. Toch is het nog steeds een van de eerste skigebieden die opent in Zwitserland, ondanks de verschoven startdatum.

Een te warme zomer voor de gletsjer

Volgens de marketingmanager van de Titlisbergbahnen, heeft de gletsjer zwaar geleden door de hoge temperaturen. In de zomer is een deel van de gletsjer bedekt met zeil om het smelten te voorkomen. Nu is een duidelijk verschil te zien van enkele meters tussen de delen die bedekt waren en de delen die vrij lagen afgelopen maanden.

Hier kun je wel al skiën

Er zijn twee gletsjers in de Alpen waar je het hele jaar door kunt skiën: de Hintertuxer Gletscher en in Matterhorn Glacier Paradise. Verder zijn de afgelopen weken al verschillende gletsjerskgebieden geopend met enkele pistes. In oktober is het natuurlijk nog niet volop winter. Houd er dus rekening mee dat nog niet alle liften en pistes open zijn. Dit aantal is afhankelijk van de sneeuwcondities in het skigebied. Naarmate de winter vordert, komen daar natuurlijk steeds meer liften en pistes bij. Hier kun je onder andere nu skiën:

Start skiseizoen 2023/2024: openingsdata skigebieden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in