Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Schrikmoment bij Schladming Nightrace: bijna botsing met medewerker

Screenshot van Eurosport

Wintersportredacteur

Gisteravond was de reuzenslalom World Cup in Schladming. Deze bijzondere wedstrijd wordt jaarlijks in de avond gehouden en is altijd een groot spektakel. Dit jaar was het spektakel nog iets extremer, toen er bijna een botsing ontstond tussen een wedstrijdskiër en iemand van de pistedienst. Op het nippertje kon de 24-jarige Zwitser een groot ongeluk voorkomen.

Bijna een botsing

Tijdens de eerste run van de Schladming Nightrace, in de afdaling van de Zwitser Fadri Janutin, gebeurde bijna het onmogelijke. Een medewerker was onderweg om een slalompoortje te repareren toen de wedstrijdskiër met hoge snelheid van de piste kwam. Beide zagen elkaar pas op het laatste moment. Gelukkig kon Janutin de medewerker ontwijken. Hij kreeg het voor elkaar om in de lucht te draaien en een ernstig ongeluk te voorkomen. Zijn concentratie was na dit incident wel direct verdwenen… Hij werd uitgeschakeld voor de tweede run.

Jeetje…

Dat had slecht kunnen aflopen als de skiër niet zo snel had gereageerd… Hoe dit heeft kunnen gebeuren? De wedstrijdskiërs starten met korte interval en tussendoor zijn er vaak medewerkers op de piste om het parcours te herstellen. Janutin had startnummer 44, hoe hoger de nummers oplopen hoe sneller er achter elkaar wordt gestart. Als de communicatie dan niet helemaal synchroon loopt, dan kunnen dit soort situaties ontstaan. Gelukkig kon deze mogelijke catastrofe voorkomen worden!

Bekijk de beelden bij de Tiroler Tageszeitung ›››

Eerste deel Schladming Nightrace 2024

De grote winnaar van de reuzenslalom is Marco Odermatt, hij skiede gisteren naar de eerste plaats in de tweede run. Het was nog onwijs spannend, want Manuel Feller had heel lang de beste tijd. Daarnaast belandde Odermatt in de eerste run op de 11de plaats. Er was een klein wonder nodig voor de Zwitser om de overwinning te behalen. De ritten van Feller waren beide fantastisch, toch behaalde Odermatt op het laatste moment in de tweede run een vijf honderdste voorsprong. Hiermee won hij deze klassieker. Dit is Odermatt zijn achtste overwinning van het seizoen! De derde plaats ging naar de Sloveen Zan Kranjec.

Vandaag om 17.05 uur en 20.15 uur zijn de runs voor de slalom in Schladming! Na de fantastische wedstrijd in Kitzbühel tijdens de Hahnenkamm-Rennen afgelopen weekend belooft dit ook weer een mooie strijd te worden. Benieuwd naar alle wedstrijden? Bekijk onze World Cup kalender ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in