Nieuwsalert per mail ontvangen

Saalbach nu officiële kandidaat voor het WK Skiën 2023

De Oostenrijkse skivereniging (ÖSV) heeft gisteren tijdens hun presidentsconferentie ingestemd met het plan van Saalbach om zich kandidaat te stellen voor het WK Alpineskiën in 2023. Dat betekent dat Oostenrijk zich vanaf nu in gaat zetten om de wereldkampioenschappen naar zich toe te trekken.

In het voorjaar werd bekend dat Saalbach zich graag kandidaat wilde stellen voor het WK. De ÖSV wist toen echter niet of Oostenrijk klaar was voor de organisatie van een WK en hield in het midden of ze niet pas in 2025 het evenement naar zich toe wilden trekken. De president van de Salzburger skivereniging en tevens eigenaar van een skischool in Hinterglemm, Bart Gensbichler, heeft zich toen toch hard gemaakt voor het kandidaatschap. Onder andere dankzij zijn inspanningen is de ÖSV nu overstag.

GERELATEERD: Winterberg wil Olympische Spelen organiseren

Nog tot eind april 2017 kunnen landen bij de FIS een kandidaat voordragen voor de organisatie van het WK. De uiteindelijke beslissing valt in het voorjaar van 2018. Niet alleen Saalbach is geïnteresseerd in de organisatie van het spektakel, ook Courchevel-Meribel is in de race.

In Hinterglemm vind je nog steeds de befaamde WK afdaling op de Zwölferkogel. Hier werd in 1991, 25 jaar geleden, al een WK gehouden. Wil je nou dit jaar alvast oefenen op de toekomstige WK afdalingen, kijk dan eens hier of je een mooie accommodatie kan vinden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in