Nieuwsalert per mail ontvangen

Ruroc skihelm

Schrik niet als je binnenkort in de stoeltjeslift zit met Darth Vader of zijn Stormtroopers. Het zijn ze namelijk niet echt. Het Britse bedrijf Ruroc maakt sinds 2006 volledige gezichtsbescherming in de vorm van een helm, google en gezichtsmasker in één. Het ziet er op het eerste gezicht wat vreemd uit, maar op koude dagen zou je willen dat je er één had.
Normaal gesproken ga je naar de winkel en zoek je een helm uit die lekker zit. Als je oude skibril het nog goed doet, is er geen reden om die te vervangen. Ruroc levert echter een compleet pakket. De helm, masker en goggle kunnen niet apart besteld worden. De reden hiervoor is dat een gewone skibril in combinatie met het masker snel beslaat. In de RG-1 Helm wordt gebruik gemaakt van een unieke ”anti-fog” techniek, om zo lucht door de helm te kanaliseren voor perfect zicht en comfort. Op warme dagen is het wel mogelijk om het masker los te koppelen en heb je een ‘gewone’ helm en goggle.

Behalve in de ski- en snowboardsport, waar de oorsprong van het merk ligt, wordt de helm ook in andere sporten gebruikt. Op tv is de helm al gespot bij de F1 crews van Red Bull en McLaren en ook bij Red Bull Crashed Ice was de helm te zien. In Nederland is de helm in verschillende versies te koop vanaf €225,-. Misschien kunnen Sinterklaas en de Kerstman samen iets regelen voor je. Kijk hier voor meer informatie.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in