Nieuwsalert per mail ontvangen

Roekeloos gedrag op de piste

Jammer genoeg wordt het steeds vaker geconstateerd: mensen die roekeloos en ongecontroleerd van de piste afrazen. Meestal opgejut door vrienden of vriendinnen en aangemoedigd om toch zonder les de berg af te gaan. Waarom zou je tenslotte les nemen voor veel geld, terwijl vrienden het je ook kunnen leren? Een gedachte die wij graag weerleggen. Skiles nemen is namelijk van groot en vooral essentieel belang. 

Kijk voor de grap vanuit de skiliften naar beneden en let op de houding en manier van de wintersporters op de piste. Je hoeft geen skileraar te zijn om een ‘goede’ en ‘slechte’ skiër te onderscheiden. Veel voorkomende fouten zijn het draaien van de schouders naar de berg tijdens het maken van bochten, het achter in de schoenen hangen tijdens het skien en stokken die zijwaarts langs het lichaam worden gehouden zodat ze meer fungeren als een gevaar voor andere dan een hulpmiddel voor jezelf.

Door de jaren heen is de apres-ski in de wintersportgebieden toegenomen: ieder jaar worden nieuwe apres-ski liedjes geschreven die hit na hit scoren, elke apres-ski bar heeft wel zijn eigen ‘shotje’ op de kaart staan en door de populariteit is het aantal apres-ski barren vermenigvuldigd.

Al de hierboven genoemde trends zijn voor veel vriendengroepen redenen om de wintersport eens uit te proberen. Geen verkeerde manier om je vakantie door te komen, want de echte apres-ski feesten moet je hebben meegemaakt. Een grote fout van de meeste mensen is dat de apres-ski op nummer één staat en skiën bijzaak is. De kosten om skiles te nemen zijn vaak te hoog en wegen niet op tegen het aantal biertjes dat daarvan gekocht kan worden.

Door gebrek aan ervaring, breng je behalve jezelf ook het merendeel van de piste in gevaar. Zorg er daarom voor dat je altijd skiles hebt genomen, voordat je zelfstandig de pistes betreedt.

In de drukste weken van het seizoen, zijn er veel kinderklasjes op de piste, wat het vrijskiën bemoeilijkt. De gedachte om een kind uit een skiklas aan te skiën, moet al genoeg reden geven om de skiles alvast te reserveren!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in