Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Review: Thule Atmos X5 iPhone case

Wintersportredacteur

Ik ga op wintersport en ik neem mee: mijn telefoon. In mijn geval een iPhone 6. Uit ervaring weet ik dat wintersport en smartphones geen hele goede verstandhouding met elkaar hebben. In een ultieme poging om de twee beter met elkaar overweg te laten gaan gebruik ik altijd al stevige hoesjes voor de telefoon. De afgelopen weken testte ik de nieuwe Thule Atmos X5.

Al jaren ben ik op zoek naar het ideale hoesje voor in de sneeuw. In mijn zoektocht wissel ik elke paar maanden van hoesje. De afgelopen tijd had ik de stevige Thule Atmos X3 om m’n iPhone en die beviel erg goed. Vandaar dat ik meteen enthousiast was toen ik zijn grotere broertje, de Thule Atmos X5, voorbij zag komen. Maar eens proberen dus. Nu, na twee weken testen, ben ik eruit wat ik ervan vind. Bekijk voordat je mijn review leest even de onderstaande promotievideo van de case, dan weet je een beetje waarom het gaat.

Over de Thule Atmos x5
Retailprijs: €79,95, maar je kunt ‘m bij verschillende shops goedkoper vinden.
Compatibel met: iPhone 6/6S, ook voor de Plus varianten
Kleuren: zwart/geel, zwart, zwart/wit
Geteste telefoon: iPhone 6

Montage en demontage
Elke man weet dat je nooit de handleiding moet pakken voordat je zelf hebt geprobeerd hoe je iets in elkaar zet. Zo deed ik dat ook hier. Na een paar klikken zat ie erop, zonder problemen. Dit kan je oma zelfs. De demontage is wat minder ‘oma-proof’. Thule heeft er wel aan gedacht om extra inkepingen te maken voor de demontage, maar zelfs daarmee is het lastig de case te demonteren. Misschien is dat maar goed ook, want als het te makkelijk gaat komt er ook snel water, stof of andere narigheid binnen.

Thule_3778

Uitstraling + eerste gevoel
Zodra je het hoesje om je iPhone hebt begrijp je waarom ‘ie redelijk aan de prijs is. Hij voelt namelijk bizar stevig. De grip is goed, wat de kans op vallen verkleint. Wat ook meteen opvalt is de grootte van het hoesje. Voor in je zak is ‘ie vrij groot. En niet alleen is ‘ie groot, hij lijkt ook groot. De zwarte versie lijkt trouwens wel echt een stuk kleiner dan de gele. Ondanks dat is het eerste gevoel echt goed. Met deze case durf ik m’n iPhone écht overal mee naartoe te nemen.

Bediening
De knoppen aan de buitenkant werken top. Door de grootte zijn die zelfs met wintersporthandschoenen aan goed te bedienen. Niets op aan te merken, gewoon goed. Over het touchscreen zit de zogenaamde StratoShield scherm protector en dat is wel even wennen. Voor een juiste werking moet je eraan wennen dat je ouderwets hard moet drukken op je scherm om resultaat te zien. Na enkele dagen ben je hieraan gewend en is snel typen gelukkig geen probleem meer.

Wat wel als probleem gezien kan worden is het bereiken van de zijkanten van het scherm. Zo is het vrij lastig om in je contacten een letter aan de rechterkant aan te tikken en om je control center omhoog te swipen. Verder moet je nog even weten dat de Touch ID met case wat meer moeite heeft om je vingerafdruk te controleren dan normaal, maar ook dat is een handigheidje.

Thule_3721

Water- en stootbestendigheid
Echt in het water is de case niet geweest, die test komt nog als het mooi weer is en we gaan zwemmen. Dat de case goed tegen (natte) sneeuw, bier en zweet kan, dat kan ik wel bevestigen. In de après-ski heb ik er bier overheen laten vallen, hij heeft flink in de natte sneeuw gerold en in m’n broekzak was de X5 na een flinke afdaling bij 12 graden boven nul ook flink nat. De iPhone in de case was echter nog kurkdroog. Wat betreft de stootbestendigheid is het op wintersport natuurlijk erg belangrijk dat ‘ie uit de lift vallen moet overleven. Die test heeft ie overleefd.

Geluid en camera
De grote case brengt veel voordelen met zich mee, maar op sommige vlakken moet je wat inleveren. Het geluid dat uit de iPhone komt wordt schel door het waterdichte membraan dat ervoor zit. Niet zo heel gek, maar wel het vermelden waard. Ook gaat de camerakwaliteit achteruit vanwege het extra glas ervoor. Voor normaal gebruik is dat niet zo vervelend, maar als je de iPhone beroepsmatig gebruikt voor foto’s en video-updates, dan is dat wel een dingetje.

Thule_3658

Conclusie
De Thule Atmos X5 is een top telefoon case voor de wintersporter die er zeker van wil zijn dat z’n telefoon veilig thuiskomt. De case is super robuust en geeft je een zeker gevoel. Je moet weliswaar wat inleveren op gebruiksvriendelijkheid, maar daar krijg je aardig wat voor terug. Ook voor andere outdoor sporten lijkt de case me perfect en ik kan me voorstellen dat als je vaak buiten werkt, bijvoorbeeld in de bouw, je er ook veel plezier aan kan beleven.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in