Nieuwsalert per mail ontvangen

Redenen om skiles te boeken voor je kinderen

Skiles is één van de grootste uitgaven tijdens de skivakantie. Voor vijf dagen skiles in een groep betaal je al snel meer dan €150,- per persoon. Hebben meerdere leden van het gezin skiles nodig, dan wordt het een dure grap als je de bedragen bij elkaar op telt. Toch is het verstandig om niet op de skilessen te besparen als je op wintersport gaat. Voor kinderen is het helemaal belangrijk om het skiën op een goede manier en onder begeleiding van een deskundig persoon te leren. Dat het aanleren van een skitechnieken aan kinderen niet voor iedereen is weggelegd, blijkt uit de volgende filmpjes.

Een essentieel onderdeel van de skitechniek is het remmen. Beginners leren van de skileraar hoe dat moet in een pizzapunt. Het is een vrij onnatuurlijke houding en bij veel mensen duurt het even voordat zij doorhebben hoe dat moet. Op verschillende manieren kan de techniek worden aangeleerd. Wat geen effectieve manier is, is het heel hard schreeuwen van “Pizza, doe een pizza” naar je dochter.

Ook “Stop” naar je zoontje roepen blijkt niet te werken.

Een ander onderwerp dat behandeld wordt in de skiles is het maken van bochten. Spelenderwijs wordt aan kinderen duidelijk gemaakt hoe dat moet. Bijvoorbeeld door een vliegtuig na te doen. De papa in het onderstaande filmpje is duidelijk geen piloot.

Skileraren kennen het skigebied op hun duimpje. Zij weten precies waar ze hun gasten van elk niveau heen kunnen leiden. Een juist oefenterrein kiezen dat past bij het niveau van de leerlingen is een belangrijke beslissing, die niet iedereen kan maken. Leren remmen doe je niet op een hobbelige piste.

Ook niet op een te steile piste trouwens.

Moraal van het verhaal: doe de kinderen op skiles!

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in