Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie

Oostenrijkse reddingsdiensten nog steeds druk in de weer

Zoals we gisteren al lieten weten, waren er veel ongevallen tijdens de kerstvakantie. Hierbij moest er regelmatig een helikopter aan te pas komen. Ook na de kerstvakantie hebben de reddingsdiensten het er druk mee. Gisteren vonden er twee ongelukken plaats in Vorarlberg.

Vrouw botst tegen liftpaal

Een 31-jarige skiër uit Duitsland is gisteren op piste nummer 200 in de richting van Oberlech tegen een liftpaal van de Petersbodenbahn gebotst. Deze zag zij waarschijnlijk vanwege de mist over het hoofd. Hierbij liep de vrouw lichte verwondingen aan haar ruggengraat op. Ze is met de helikopter naar het ziekenhuis in Feldkirch gevlogen.

Snowboarder glijdt uit

Ook in Warth was het raak. Hier wilde een snowboarder in een stoeltjeslift stappen. Echter ging dit niet volgens plan en gleed hij uit op de lopende band. Door de val heeft de man verwondingen aan zijn schouder opgelopen.

Drukste dag van het seizoen

Tijdens de kerstvakantie moesten de hulpdiensten in het totaal 10.200 keer uitrukken. Dit is dan ook een ontzettend drukke periode. Inmiddels leert de ervaring dat de dag met de meeste ongevallen van het jaar op 27 december is. Alleen al op deze dag moesten de hulpdiensten zo’n 960 keer uitrukken. Het hoge aantal ongevallen is te wijten aan dat mensen na de feestdagen massaal weer op de ski’s stappen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in