Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Quarantainehotels voor wintersporters gepland

Wintersportredacteur

Loop je corona op tijdens je skivakantie? Dan kan het zomaar zijn dat je van hotel moet wisselen in Oostenrijk. De deelstaat Salzburg plant namelijk speciale quarantaine hotels voor wintersporters.

Als er een coronabesmetting is in een wintersportdorp, dan moet een grootschalige besmetting voorkomen worden. Het sluiten van een hotel is daarbij een optie, maar zeker niet wenselijk. Om ervoor te zorgen dat hotelsluitingen niet nodig zijn, wil de deelstaat Salzburg speciale quarantaine hotels voor wintersporters creëren. Dat zei Christian Stöckl (ÖVP) gisteren in een radio-uitzending van ORF.

Quarantaine hotels

De deelstaat zou in elke regio een hotel willen huren voor komende winter. Als dan blijkt dat iemand in een skigebied geïnfecteerd is en diegene vanwege een quarantaineplicht niet naar huis mag rijden, kan hij of zij geïsoleerd worden. Daarmee kan ervoor gezorgd worden dat verdere besmetting in het skigebied via die persoon niet meer mogelijk is.

Meer duidelijkheid

Op het moment is er niet meer duidelijk over de quarantaine hotels. We verwachten dat daarover in de nabije toekomst meer bekend wordt. Naarmate de winter dichterbij komt, wordt ook steeds meer duidelijk over de coronaregels in skigebieden. We proberen die zo goed mogelijk naar voren te brengen op onze pagina’s over coronaregels.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in