Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Publiek toegestaan bij openingswedstrijd Vierschansentoernooi Oberstdorf

© Brigitte Waltl-Jensen OC Vierschanzentournee

Wintersportredacteur

Goed nieuws voor de fans: bij de openingswedstrijd van het Vierschansentoernooi in Oberstdorf is weer publiek toegestaan. Dat heeft All-in.de gistermiddag bekendgemaakt. De wedstrijd vindt dit jaar plaats op 28 en 29 december. En of het publiek enthousiast is? Ik denk van wel, want alle kaartjes waren binnen een uur uitverkocht. Wel gelden er bepaalde restricties vanwege het coronavirus, maar daar laten de fans zich niet door tegenhouden.

Snel uitverkocht

Zoals gezegd zal het aan het enthousiasme van de fans in elk geval niet liggen. Vorig jaar hebben zij het hele evenement aan zich voorbij moeten laten gaan, maar dit jaar zijn ze terug en hebben ze er ongekend veel zin in. De kaartjes waren dan ook extra snel uitverkocht: binnen een uur laat voorzitter van Skiclub Oberstdorf, Peter Kruijer, weten. Toeschouwers krijgen alleen toegang met een 3-G-bewijs, wat wil zeggen een bewijs van vaccinatie, genezing of een negatieve PCR-test.

Vierschansentoernooi Oberstdorf

Dit jaar staat alweer de 70e editie van het Vierschanstoernooi op de agenda. De eerste editie vond plaats in 1953. De winnaar van het toernooi is de atleet die na vier wedstrijden de hoogste totaalscore heeft. Na Oberstdorf zijn Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck en Bischofshofen aan de beurt en op 6 januari 2022 weten we wie de winnaar is. Speciaal voor de 70e editie heeft Florian Stern, directeur van Skiclub Oberstdorf Veranstaltungs GmbH en algemeen secretaris van de openingswedstrijd van het Vierschansentoernooi, samen met de organisatoren een speciaal logo gepresenteerd. Meer over het Vierschansentoernooi lees je hier.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in