Nieuwsalert per mail ontvangen

Programma Hahnenkammrennen 2021 bekend

Wintersportredacteur

Ook het World Cup-circuit heeft te maken met aanpassingen als gevolg van het coronavirus. Zo heeft de FIS de kalender voor 2020/2021 flink aangepast. Tot de definitieve kalender in oktober wordt gepresenteerd, staat nog niks vast. Ondanks dat, is het programma voor de 81e editie van het Hahnenkammrennen bekendgemaakt.

Veranderingen en maatregelen

Vanwege het coronavirus zijn er een aantal onderdelen uit het programma gehaald. Dat geldt voor de Europacup afdaling, de jaarlijkse Junior Race en de Kitz Charity Trophy. Deze wedstrijden vinden normaal gesproken in dezelfde week plaats. Echter zijn deze onderdelen uitgesteld tot 2022 om de risico’s op infecties te verkleinen. Ook de openbare startnummerloting en prijsuitreikingen in de avond van het raceweekend gaan dit seizoen niet door. Een positieve verrassing is dat de slalom ook dit jaar weer onderdeel is van het programma in Kitzbühel.

Programma

Benieuwd wat je op welke dag kunt verwachten? We hebben het programma van de 81e editie van de Hahnenkammrennen hieronder voor je op een rijtje gezet. Aangezien de afdaling van Wengen is verplaatst naar Kitzbühel, is er een extra wedstrijd aan het programma toegevoegd. De slalomwedstrijd is in verband met het coronavirus verplaatst naar Flachau.

Dinsdag 19 januari
11.30 uur: Afdalingstraining 1 – optie (Streif)

Woensdag 20 januari
11.30 uur: Afdalingstraining 1 – optie (Streif)

Donderdag 21 januari
11.30 uur: Afdalingstraining 2 (Streif)

Vrijdag 22 januari
11.30 uur: afdaling – Wengen (Streifalm)

Zaterdag 23 januari
11.30 uur: Hahnenkamm afdaling (Streif)

Zondag 24 januari
10.20 uur: Hahnenkamm Super G (Streif)

Wel of geen publiek?

Dat de opening van de World Cup in Sölden zonder publiek plaatsvindt, betekent niet dat publiek bij de Hanhenkammrennen is uitgesloten. Peter Schröcksnadel, president van de ÖSV (Österreichischer Skiverband) geeft aan dat er een mogelijkheid bestaat dat er publiek aanwezig kan zijn. Schröcksnadel is in nauw contact met onderzoekers die werken aan een vaccin.

Hahnenkammen kaartenverkoop

Vanwege de onzekere situatie met betrekking tot toeschouwers bij grote evenementen, wordt de kaartenverkoop van de Hahnenkammrennen uitgesteld. De Kitzbüheler Ski club zal er alles aan doen om de races door te laten gaan. In ieder geval zullen de races uitgezonden worden in hoge kwaliteit om ze via de televisie toegankelijk te maken voor fans over de hele wereld. Helaas moet je als je kaarten wilt bestellen dus nog afwachten. Wij kijken er in elk geval weer naar uit om de spectaculaire wedstrijden op tv te zien!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in