Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Pro skiester gebruikt methode van Nederlandse ‘Iceman’

Wintersportredacteur

Wellicht heb je weleens van de naam Wim Hof gehoord. Deze Nederlandse Iceman doet dingen die niemand ooit voor mogelijk hield en geeft daar ook les in. Vele mensen over de hele wereld gebruiken nu zijn ‘Wim Hof Methode’, waaronder pro skiester Sierra Quitiquit en haar vriendin en voormalig skiracer Hayden-Kortemore. 

Wim Hof

Als de naam Wim Hof niets zegt, kijk dan eens de video hieronder. In een kort fragment wordt laten zien dat Wim een bijzonder persoon is. Door gebruik te maken van bepaalde technieken kan hij zijn autonome zenuwstelsel beïnvloeden, iets dat tot voor kort onmogelijk leek. Hij kan daardoor bijvoorbeeld twee uur lang in een bak met ijsklontjes staan, de Mount Everest in z’n zwembroek beklimmen en bij 30 graden onder nul een halve marathon lopen in korte broek en op blote voeten. En zwemmen? Dat doe hij ’s winters gewoon in de Amsterdamse grachten.

Wil je een uitgebreide versie van de video hierboven? Bekijk dan de documentaire die Vice enkele jaren terug over hem maakte. Erg interessant!

 

Sierra Quitiquit en Hayden Korte-More

Sinds Wim Hof workshops en trainingen geeft zijn er al veel mensen over de hele wereld die zijn technieken gebruiken. Ook pro skiester Sierra Quitiquit maakt gebruik van de Wim Hof Methode. Zij werd gediagnosticeerd met de ziekte van Hashimoto, een auto-immuunziekte die leidt tot schade aan de schildklier die effect heeft op vele systemen en organen van het lichaam. Naar eigen zeggen had ze het altijd koud en dankzij blootstelling aan de kou heeft ze haar zenuwstelsel kunnen ‘hacken’. In de video zie je de twee dames in het skigebied van Portillo een duik nemen in een ijskoud meer.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in