Nieuwsalert per mail ontvangen

Populariteit snowboarden daalt met 28%

Cijfers uit Amerika geven aan dat snowboarden flink aan populariteit aan het verliezen is. Volgens de National Sporting Goods Association is de populariteit van de sport van 2003 tot 2013 met 28% gedaald. Skiën is eveneens gedaald, maar skiën laat maar een daling zien van 10%. Beide dalingen zijn veroorzaakt door de ongunstige economische omstandigheden en de gestegen prijzen in de skigebieden.

Snowboarden wordt over het algemeen gedaan door de jongere doelgroep. Toen in de jaren ’70 de sport opdook in de skigebieden explodeerde de populariteit pas echt in de jaren ’90. Snowparken en skigebieden werden dan ook ingericht om deze doelgroep te kunnen ontvangen. Tegenwoordig zie je het aantal twin-tip ski’s vergroten en het aantal snowboarders verminderen.

De kans dat het snowboarden uit het wintersportbeeld gaat verdwijnen is klein. De kinderen van de mensen die in de jaren ’90 aan snowboarden deden worden nu op snowboardles gedaan. Naar verwachting blijft het aantal snowboarders in de toekomst redelijk stabiel.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in