Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Pitztaler Gletscher deelt eerste coronamaatregelen winter

Wintersportredacteur

Steeds meer skigebieden maken de coronamaatregelen voor de winter van 20/21 bekend. Ook het Pitztal heeft laten weten waar je deze winter rekening mee moet houden. Zo komen er onder andere een speciale ‘gondelbutlers’, aldus TT.com.

De coronamaatregelen van het Pitztal voor deze winter verschillen niet veel met die van andere skigebieden. Let wel op: deze regels komen bovenop de door de overheid gestelde regels! Houd er rekening mee dat deze regels aan verandering onderhevig zijn. Check dus voordat je op wintersport gaat altijd de actuele stand van zaken.

Coronamaatregelen Pitztal winter 20/21

Het skiseizoen van het Pitztal gaat op 19 september 2020 van start. Vanaf dat moment is skiën weer mogelijk op de Pitztaler Gletscher. De skigebieden Rifflsee en Hochzeiger volgen later. Om de veiligheid van gasten, lokale bewoners en het personeel te garanderen, heeft het Pitztal coronamaatregelen voor de winter van 20/21 opgesteld.

Liften eerder open

Voor een betere doorstroming van het aantal bezoekers, vertrekt de Gletscherexpress elke ochtend al om 07.00 uur. De liften op de Hochzeiger zullen vanaf 08.00 uur draaien.

Gondelbutler

Tijdens de winter van 20/21 kun je speciale gondelbutlers verwachten in het Pitztal. Zij wijzen gasten op de afstandregels en bieden daarnaast extra informatie. Volgens Thomas Fleischhacker van de Hochzeiger Bergbahnen draagt iedereen de verantwoordelijkheid voor een zo goed mogelijk verloop van de skidag. Ook komt er een speciaal begeleidingssysteem bij wachtrijen.

Mondmaskers verplicht

Daar waar de 1 meter afstand regel niet kan worden gewaarborgd, is mond- en neusbescherming verplicht. Daarnaast dien je mond- en neusbescherming te dragen in onder andere wachtruimtes, restaurants (niet aan tafel), in de skibus, bij de liftkassa’s en in de gondels. Uiteraard wordt alles regelmatig gedesinfecteerd.

Geen grote events en après-ski

Alle grote evenementen van skiseizoen 20/21 zijn afgezegd. Er zijn een aantal kleine openlucht evenementen, waar alleen geregistreerde bezoekers aan deel kunnen nemen. Volgens Gerhard Gstettner, directeur van TVB Pitztal, is van après-ski normaal gesproken ook niet echt sprake in het Pitztal. Dat zal in coronatijden dus niet anders zijn.

Coronakamers

Mocht iemand positief testen op corona in het Pitztal, dan zijn er speciale, veilige coronakamers waar je in quarantaine kunt gaan. Deze kamers vind je verspreid in het Pitztal.

* Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de Oostenrijkse overheid zijn opgesteld. Bekijk hier het reisadvies.

Wintersport in het Pitztal

Het Pitztal is een prachtig dal in Tirol. Over een lengte van zo’n 40 km vind je tal van sfeervolle dorpjes, meerdere drieduizenders, gletsjers (waarvan 1 om op te skiën) en drie skigebieden. Hochzeiger, Rifflsee en de Pitztaler Gletscher zijn samen goed voor ruim 80 km aan pistes. Ieder type wintersporter kan hier uit de voeten. Benieuwd naar onze tips in het skigebied? Check dan de aflevering van 24 UUR IN hieronder.

>>> Aanbiedingen wintersport Pitztal <<<

Nieuwe lift Hochzeiger

Nog voordat skiseizoen 2019/2020 van start zou gaan, kondigde het Pitztal aan de 4-persoons Rotmoosbahn stoeltjeslift te gaan vervangen. Helaas heeft het coronavirus voor flink wat vertraging gezorgd. De lift wordt gelukkig nog steeds vervangen, maar nu in twee fases. Mogelijk kun je er pas tijdens skiseizoen 21/22 gebruik van maken. Het bovenste deel zal in 2020 klaar zijn, het onderste in 2021. Lees hier meer over de nieuwe lift ‘Hochzeiger 2.5’.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in