Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Paralympisch kampioen Bibian Mental krijgt massaal steun op het internet

Op 27-jarige leeftijd stond ze op het punt om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Salt Lake City toen er plotseling botkanker bij haar werd geconstateerd. Dit leidde tot amputatie van haar onderbeen. Waar vele van ons bij de pakken neer zouden gaan zitten, vocht ze terug met als resultaat dat ze slechts 4 maanden na haar amputatie weer op haar board stond en na 7 maanden was ze Nederlands Kampioene op het onderdeel snowboardcross. 

Helaas is haar gevecht met kanker nog steeds niet voorbij en vecht ze inmiddels voor de zevende(!!) keer binnen 15 jaar tegen deze verschrikkelijke ziekte. Maar nog steeds geeft ze zich niet gewonnen. Bibian Mentel is een krachtige vrouw, een geweldige moeder, topsporter in hart en nieren en op dit moment aan het vechten voor haar leven. Voor de tweede keer dit jaar wordt Bibian geopereerd aan haar longen, maar hoe zwaar dit fysiek en mentaal ook is, ze vecht als een echte topsporter door. 

Om Bibian te steunen en geld in te zamelen voor innovaties bij longtransplantaties is er een geweldige actie gestart: SCREAM FOR BIBIAN. Vele Bekende Nederlanders hebben inmiddels via social media ook al laten zien te schreeuwen voor Bibian en op 29 november kan iedereen naar Loosdrecht (locatie/tijdstip volgt) komen om samen het wereldrecord schreeuwen te verbreken. 

Wij vinden het een geweldig initiatief en let’s all scream for Bibian!!

Kijk voor meer informatie op screamforbibian.nl

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in