Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Overvloed aan vrijwilligers melden zich aan voor WK alpineskiën 2025

© saalbach.com / Daniel Roos

Wintersportredacteur

Er waren 1400 vrijwilligers gevraagd voor het WK alpineskiën dat in 2025 in Saalbach wordt gehouden, maar ondertussen hebben 3700 mensen zich al opgegeven. Het skigebied zocht verschillenden mensen voor bijvoorbeeld beveiliging, controles, hospitality en voor de preparatie van de wedstrijdpiste. De ORF maakt bekend dat er dus ruime keuze is!

Heel veel interesse

De voorbereidingen voor het WK alpineskiën 2025 in Saalbach zijn al in volle gang. Zo werden er ook al een oproep geplaatst om vrijwilligers te werven voor het grootse evenement. Op dit moment zijn er al zo’n 500 vrijwilligers actief, voor het event in februari 2025 werden er nog eens 1400 mensen gezocht. De vrijwilligerscoördinator is inmiddels overweldigd door alle aanvragen. “We hebben ruim drieduizend aanmeldingen!”

Keuze voor de organisatie

Nu is er de lastige taak van de organisatie om uit deze overvloed aan aanmeldingen de juiste vrijwilligers te selecteren. De taken van de vrijwilligers lopen uiteen; van skiërs die over de piste glijden om deze sneeuwvrij te maken tot ondersteuning op het gebied van marketing en media. Als vrijwilliger krijg je geen vergoeding, maar wel een kijkje achter de schermen bij een van de grootste evenementen in de wedstrijdwereld van het alpineskiën. Wij snappen wel dat veel mensen daar geïnteresseerd in zijn!

WK alpineskiën Saalbach 2025

In oktober 2020 is bekendgemaakt dat Saalbach het WK alpineskiën 2025 mag organiseren. Volgende winter is het al zover en de voorbereidingen zijn in volle gang. Alle tien de onderdelen tijdens het WK in 2025 starten op de bekende 12er Kogel. Er wordt maar liefst 37 miljoen euro geïnvesteerd om alles gereed te krijgen voor het grote evenement in Saalbach in 2025. Een strakke planning is daarbij van groot belang! 34 jaar na het eerste WK in Saalbach is het in 2025 weer zover. De focus in het skigebied ligt bij het concept ‘één berg – alle competities’. De vrouwen openen het WK met de eerste downhilltraining op de legendarische piste.

Data: 4 tot 16 februari 2025

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in