Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Overal internet in Zillertal Arena door 200 hotspots

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Je hoeft in het Zillertal Arena nooit meer op zoek naar een restaurant of café waar je internet verbinding kunt aanvragen, want door de 200 aangelegde hotspots kun je overal zonder problemen toegang krijgen tot het internet. Dit is een grote toegevoegde waarde voor de consument, want een grotendeel van de wintersporters kan niet meer zonder internet tijdens de wintersportvakantie.

Met de 360-graden webcam, automatische snelheidsmetingen en met de mogelijkheid om het aantal afgelegde kilometers te meten, is het Zillertal Arena al langere periode bezig met digitale implementaties in de skigebieden. Het uitbreiden van het aantal hotspots is een logische stap in de strategie van het Zillertal Arena. “We merken dat wintersporters steeds meer behoeften krijgen in het hebben van internet tijdens hun wintersportvakantie. Dit zal in de toekomst alleen maar meer worden. We hadden al bij alle centrale punten in de skigebieden al Wi-Fi hotspots, maar hebben dit uitgebreid zodat de consument bijna overal in de skigebieden de beschikking hebben over Wi-Fi hotspots. Nu zijn er zelfs hotspots geplaatst in de hoofdstraat van Gerlos tot aan de Isskogelbahn”, aldus David Kammerlander en Franz Hörl.

Afgelopen winter is het gebied dus een pilot gestart waar in het seizoen 2014-2015 op verder geborduurd wordt. In totaal hebben afgelopen seizoen 280.000 mensen gebruikt gemaakt van het draadloze netwerk die in totaal voor circa 18 miljoen gebruikerssessies hebben gezorgd. Aan de hand van deze gegevens is het Zillertal Arena opnieuw om de tekentafel gaan zitten en hebben het netwerk bestendig gemaakt tegen deze massa aan verkeer.

Omdat de internetverbinding goed is, kunnen gasten een digitaal dagboek bijhouden: “de Arena Diary”. Alle afgelegde pistekilometers, geschoten foto’s, maximale behaalde snelheid bij de Speed Check points en panoramische beelden worden samengevat en kunnen aan het eind van de vakantie per e-mail verstuurd worden naar de gasten. Zillertal Arena blijft innoveren en zal elk jaar weer iets nieuws op de markt zetten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in