Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oude VIP-bar uit Hinterglemm op kerstmarkt in Limburg

Wintersportredacteur

Wie kent hem nog: de oude VIP-bar uit Hinterglemm. Hij stond vroeger midden op de verzamelplaats in het dorp, maar nu staat hij in Nederland. Deze maand is hij te vinden in het mooie Maastricht.

De VIP-bar was een icoon in het Oostenrijkse Hinterglemm. De paraplubar was niet te missen als je aan de kant van de Westgipfel de piste af kwam. Als skileraar heb ik er aardig wat uurtjes doorgebracht, zowel binnen als op het terras in de zon. De komst van Der Schwarzacher deed het nostalgische barretje verdwijnen.

Weg, maar niet verloren

Maar de VIP-bar ging niet helemaal verloren. Hinterglemm-fan Mario haalde de ronde bar naar Nederland en sindsdien is de bar te huur. Zo kun je nog steeds in je favoriete après-ski bar van vroeger een drankje doen, maar dan iets dichterbij huis. Je volgt de verhalen van de VIP-bar via de Facebook pagina.

Kerstmarkt Maastricht

Gisteravond appte Ruth, een oud-collega van de skischool in Hinterglemm, dat ze de VIP-bar tegenkwam tijdens haar bezoek aan de kerstmarkt in Maastricht. Ze maakte de onderstaande foto’s en daarop is ‘ie herkenbaar in beeld. Zelfs de posters met het oude personeel hangen nog op de ramen! Een mooi beeld voor iedereen die er een feestje heeft gevierd.

Zondag was altijd Jägermeisterparty. Zou die nog steeds zijn?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in