Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Oude skiliften verkopen als warme broodjes

Wintersportredacteur

In Dorfgastein heeft een klein constructiebedrijf ontdekt dat oude skiliften goed verkopen. Er is veel vraag naar en de liften gaan dan ook als warme broodjes over de toonbank. Zo zijn er liften van Bad Hofgastein onlangs verkocht aan Rusland en Kazachstan.

Oude liften krijgen een nieuw leven

Oostenrijk verkoopt regelmatig oude skiliften en vervangt deze dan voor nieuwere, betere liften. Er is veel vraag naar de gebruikte skiliften. Zo krijgen deze vaak een nieuw leven in Oost-Europa of Azië. Je vindt in die berggebieden veel stoeltjesliften die voorheen in Salzburg en andere delen van Oostenrijk dienst deden. Op de Schlossalm bij Bad Hofgastein in Pongau zijn deze zomer twee stoeltjesliften gedemonteerd die verhuizen naar Rusland en Kazachstan. Maar de oude liften gaan niet altijd naar het buitenland. De oude stoeltjeslift uit Leogang wordt vanaf komende winter gebruikt in het dorpje Vent.

Een goed jaar

Het demonteren van de skiliften neemt veel tijd in beslag. Om de liften te verkopen, mag natuurlijk niets beschadigen. Er moet dan ook zorgvuldig worden omgegaan met de materialen. Dit jaar zijn er 5 liften gedemonteerd door het bedrijf uit Dorfgastein.

 

Nieuwe markt

De oude skiliften blijken dus goed te verkopen aan andere delen van de wereld. Zo heeft het constructiebedrijf, dat zich voorheen alleen bezighield met het monteren en exploiteren van skiliften en materialen, ontdekt dat de landen in het Oosten een sterke interesse hebben in de oude skiliften. Sindsdien houdt het bedrijf zich er dan ook veel meer mee bezig. Men koopt de stilgelegde skiliften en verkoopt ze dan direct door. Het duurt dan nog wel even voordat alles is gedemonteerd. Een oude skilift kost maar een fractie van de aanschaf van gloednieuwe liften, dus je kunt begrijpen dat skigebieden het een interessante optie vinden.

Nieuwe liften

Het duurt nog een paar maanden voordat de eerste skigebieden openen. Deze zomer zijn de gebieden druk bezig met nieuwe bouwwerkzaamheden in het skigebied. Een aantal skiliften maken plaats voor nieuwe, zo ook in de Silvretta Arena. Meer hierover lees je in het onderstaande bericht.

Nieuwe lift, restaurants en piste in Silvretta Arena

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in