Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Oude cabines Nebelhornbahn worden geveild

Wintersportredacteur

Het is zover: een historisch moment voor de Nebelhorn in Oberstdorf. Al meer dan 90 jaar is de huisberg van deze populaire Duitse wintersportplaats toegankelijk met de Nebelhornbahn. Die lift is nu compleet vernieuwd. Met de splinternieuwe Nebelhornbahn I&II breekt er een nieuw tijdperk aan voor het skigebied.

De 10-persoons gondel van de nieuwe Nebelhornbahn is klaar voor gebruik. Er wordt nu definitief afscheid genomen van de oude cabines, maar gelukkig op een hele mooie wijze. Volgende week worden deze iconische cabines namelijk geveild en gaat de opbrengst ervan naar een goed doel. De veiling vindt plaats op een wel heel toepasselijke locatie: bij het bergstation van de nieuwe lift.

Nieuwe Nebelhornbahn I&II

De Nebelhornbahn behoort absoluut tot de meest iconische liften van Duitsland. Op 10 juni 1930 werd deze in gebruik genomen. Kenmerkend van de oude lift waren de grote gele gondels. Die brachten je in twee gedeeltes naar 1932 meter hoogte, waar je over kon stappen op de Gipfelbahn, om ook het hoogste punt op 2224 meter hoogte te bereiken.

De laatste moderniseringen vonden plaats in 1977, het was dus hoog tijd voor vernieuwing. Daar is men de afgelopen maanden druk mee bezig geweest. Als Duitsland (zonder coronasituatie) een normaal skiseizoen had gekend, was het skigebied op de Nebelhorn om die reden zelfs gesloten geweest. Maar nu is het uiteindelijk toch zover: de nieuwe Nebelhornbahn I&II is klaar voor gebruik. Niet alleen voor wintersporters, maar ook voor zomertoeristen. Voor het skigebied een investering van zo’n 55 miljoen euro.

Veiling

De voormalige gele gondels zijn inmiddels bijna 45 jaar oud. Ben jij er erg aan gehecht en wil je nog geen afscheid van de oude Nebelhornbahn nemen? Twee van de cabines worden volgende week, op 8 mei vanaf 15.00 uur, geveild. In aanloop naar de veiling zijn de oude gondelliften te bekijken bij het dalstation van de nieuwe Nebelhornbahn. De veiling vindt plaats op een hoogte van 2000 meter en wordt live uitgezonden vanaf deze plek. Je kunt je vooraf registreren en wil je een bod uitbrengen, dan kan dat online of schriftelijk. Ook als je niet wilt bieden kun je gewoon de veiling bijwonen zonder je te hoeven registreren. Informatie over bieden en registreren vind je hier.

Opbrengst naar het goede doel

De twee oude gondels zijn gratis aangeboden aan de Lions-Club Oberallgäu en de Rotary-Club Oberstdorf. Deze clubs veilen de twee cabines waarvan de opbrengsten naar het goede doel gaan. Het bedrag komt terecht bij organisaties die jonge gezinnen en kinderen ondersteunen die het door de coronasituatie moeilijk hebben gekregen. Afscheid nemen van de historische bak hoeft dus niet en je steunt er ook nog eens een goed doel mee. Houd wel rekening met het gewicht: ze wegen zo’n 1,5 ton per stuk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in