Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ortovox wint Gold Award ISPO met SAM product

Wintersportredacteur

Ortovox heeft weer een revolutionair product op de markt gebracht waarbij de gevaren van lawines duidelijk in kaart gebracht kunnen worden. Het nieuwe 3D-Berg Model, de Safety Academy Mountain (SAM), heeft op de ISPO beurs de Gold Award gewonnen en gaat er voor zorgen dat meer mensen het landschap beter kunnen inschatten op het gebied van lawines en overige gevaren.

Een probleem bij veel lawinecursussen zijn de complexe vraagstukken die naar voren komen. Je kunt niet altijd alle situaties goed aan mensen uitleggen, omdat het in de bergen altijd anders is. Daarom heeft Ortovox in samenwerking met berggidsen een Riskprotect 3D berg-model ontwikkeld, namelijk de Safety Academy Mountain (SAM). “SAM is een klassieke skiberg. De berg omvat alle moeilijkheidsgraden, verschillende hellingen van 20 tot 60 graden, diverse geulen en de berg bevat een verscheidenheid aan troggen en ruggen”, aldus berggids Kurt. Invloeden zoals zonlicht en wind worden door het model beter begrepen. Door het fysiek maken van de berg kunnen de deelnemers makkelijk relaties leggen tussen verschillende gevaren die een berg met zich meebrengt.

Ortovox is al 35 jaar een grote speler op het gebied van lawinepiepers, nooduitrustingen en functionele kleding voor veiligheid in de bergen. Op het gebied van online ontwikkelen heeft het bedrijf ook niet stil gezeten. De online Safety Academy met uitleg en tips over lawinepreventie is een belangrijke tool van het bedrijf geworden. De nieuwe benadering om met een fysieke berg de gevaren in kaart te brengen heeft het bedrijf een Gold Award opgeleverd.

“Wij willen dat iedereen in de bergen weet wat de natuur voor gevaar met zich mee kan brengen. Jaarlijks overlijden er teveel mensen door het gebrek aan kennis en het nemen van te veel risico’s.” aldus Hendrik Reschke van Ortovox. Bekijk bovenstaande video met uitleg over het SAM model van Ortovox.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in