Nieuwsalert per mail ontvangen

Optimisme in Oostenrijk over start winterseizoen

Wintersportredacteur

Er doen geruchten de ronde dat de skigebieden in de Alpen dit seizoen helemaal niet opengaan. In Oostenrijk wordt de start van het winterseizoen echter optimistisch tegemoet gezien. Zowel de gouverneur van Tirol als de chef van de liftmaatschappijen spraken zich vandaag positief uit over een opening. Belangrijk daarbij is wel dat de cijfers dat toelaten.

Vanwege de lockdown in Alpenlanden Oostenrijk, Italië en Frankrijk is het op dit moment nog onzeker wanneer de skigebieden kunnen (her)openen. In Oostenrijk duren de huidige maatregelen nog tot 6 december, maar het blijft de vraag wat een eventuele versoepeling van de maatregelen inhoudt. Mogen skigebieden dan al open?

Open als de cijfers dat toelaten

Er wordt veel gespeculeerd over de opening van skigebieden in de Alpen. Volgens de één gaan de skigebieden in december al open, volgens de ander pas half januari en weer een ander zegt dat het winterseizoen helemaal uitvalt. Maar wat gaat de werkelijkheid worden? Dat is nog maar de vraag.

De gouverneur van Oostenrijk roept op: “Laten we opengaan, zodra de cijfers dat toelaten.” Dat zou mogelijk moeten zijn vanwege ondersteuning vanuit de overheid voor de vaste kosten, ook als er minder toerisme mogelijk is. De chef van de vakbond voor Oostenrijkse liftmaatschappijen Franz Hörl hoopt nog op een opening in december. Niet openen is volgens hem in ieder geval niet de bedoeling.

Afwachten

Het blijft voorlopig nog even afwachten wanneer de skigebieden weer kunnen openen. In Oostenrijk wordt eind november/begin december meer duidelijkheid verwacht vanuit de regering. In Italië lijkt de regering nog niet zo snel de skigebieden te willen openen, er wordt zelfs gesproken over een verbod voor wintersport met kerst. Daarover is het laatste woord nog niet gezegd. In Zwitserland wordt trouwens wel gewoon geskied.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in