Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Opstaan na een val op de piste kan ook met klasse

Screenshot

Wintersportredacteur

Maak je een keer een schuiver op de piste? Niet zo goed voor je uitstraling naar je collega-wintersporters misschien, maar het kan de beste overkomen. En als je opstaat zoals wedstrijdskiër Jan Zabystřan, kan het je nog pluspunten opleveren ook. Heb je dit ooit gezien?

Opstaan met klasse

Er zijn meerdere manieren om op te staan na een val. In de skiles heb je er vast een paar geleerd en na een tijdje denk je er niet meer over na hoe je op moet staan. Maar, hoe sta je op met klasse? Dat heeft de Tsjechische profskiër Jan Zabystřan even voorgedaan tijdens de World Cup afdaling in Kvitfjell afgelopen weekend.

Jarenlange oefening

Volgens Zabystřan, die dus zondag de finish van de afdaling niet wist te halen, is deze manier van opstaan met klasse het resultaat van jarenlange oefening als kind. Althans, dat is wat hij via Instagram aan Lindsey Vonn vertelt. Want zelfs deze levende legende vraagt zich af hoe je in vredesnaam zo opstaat.

Even zelf oefenen?

Voor wie er nu in de sneeuw staat is dit een leuke om te proberen. Wij kunnen het nog niet voordoen, dus je moet vooral goed naar de video kijken. Lukt het? Stuur ons dan even je video op via WhatsApp en je verdient van ons eeuwige respect. Wij zijn benieuwd naar de eerste video’s met een succesvol resultaat.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in