Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Opening wintersportseizoen op gletsjer in Tignes uitgesteld

Wintersportredacteur

Afgelopen zomer is het uitzonderlijk warm geweest. Het skigebied op de Gletsjer Grande Motte in Tignes is niet gespaard gebleven door de zomerse temperaturen. Het skigebied is hierdoor helaas genoodzaakt om de geplande seizoensopening van komend weekend uit te stellen.

Sneeuwbedekking

Door de hoge temperaturen is de sneeuwconditie op de gletsjer in de laatste week van september alleen maar verslechterd. Deze omstandigheden bieden niet de optimale trainingscondities voor de skiërs die ieder jaar in de eerste week van oktober afreizen naar Tignes.

Wintersportseizoen uitgesteld

De liftmaatschappij, de pistedienst en de burgemeester van Tignes hebben in overleg besloten om de opening van het skigebied, die aanstaande zaterdag gepland stond, uit te stellen. Wanneer de opening nu gaat plaatsvinden is nog niet bekend. Het skigebied geeft aan dat zodra de temperaturen weer dalen en de voorspellingen er goed uit zien voor de gletsjer ze een datum gaan plannen.

 

Sneeuwkanonnen op gletsjer

De afgelopen jaren zijn de zomers warmer geworden, wat problematisch is voor de gletsjers. Door de stijgende temperaturen kunnen de skigebieden op de gletsjers niet alleen meer vertrouwen op de sneeuwval van de winter. Ze zijn genoodzaakt om in ieder geval het onderste gedeelte te besneeuwen met sneeuwkanonnen. Hiervoor moet er flink geïnvesteerd worden. Er moeten naast de sneeuwkanonnen namelijk ook leidingen gelegd worden. Sinds 2011 is de gletsjer in Tignes voorzien van sneeuwkanonnen.

Langste seizoen

Tignes staat erom bekend dat zij het langste skiseizoen in Frankrijk hebben. De liften draaien er 365 dagen per jaar. Normaal gesproken loopt het winterseizoen van september tot en met mei op de Grand Motte gletsjer. Het zomerseizoen loopt vanaf begin juni tot en met augustus. Hierdoor kan het gebied claimen dat zij het hele jaar geopend zijn.

Andere gletsjers

Bij de Kaunertaler Gletscher staat de seizoen opening nog wel op de planning. Wij hopen van harte dat het daar wel door kan gaan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in