Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Op hoogte sneeuwt het al lekker in Frankrijk en Zwitserland

Wintersportredacteur

Zoals je gisteren al in het weerbericht hebt kunnen lezen, komt er vandaag al een bak met sneeuw naar beneden in de West-Alpen. In meerdere Franse en Zwitserse skigebieden sneeuwt het inmiddels flink op hoogte, maar vanwege de hoge sneeuwgrens betekent het helaas wel een bak met regen in de dalen.

Sneeuw en regen in de West-Alpen

Gisteren trok het vanuit het westen steeds meer dicht en sinds vannacht valt er in de West-Alpen flink wat neerslag. Omdat de lucht nog steeds vrij zacht is, ligt de sneeuwgrens erg hoog. Pas vanaf 1700-2300 meter hoogte valt er sneeuw, daaronder komt een bak met regen naar beneden. In de loop van de dag zakt de sneeuwgrens naar 1000-1400 meter hoogte. Voor nu is het vooral genieten van sneeuwbeelden op hoogte. Op hoogte kan 20 tot 40 cm sneeuw vallen vandaag! Houd daarnaast rekening met een harde zuidwestenwind. In de loop van de dag komen in de bergen zware windstoten voor. Meer sneeuw valt in dit gedeelte van het Alpengebied pas weer vanaf zondag/maandag.

Dikke vlokken

Ik kan alleen maar hopen dat de sneeuwgrens snel zakt en de dalen ook weer wit kleuren. Voor nu een paar heerlijke plaatjes uit de hoger gelegen skigebieden en dorpen.

Avoriaz, Les Portes du Soleil
Les Deux Alpes

Morgins, Region Dents du Midi, Les Portes du Soleil
Val Thorens
Aletsch Arena

Val Thorens
Tignes

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in