Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Op deze pistes in het Stubaital wil je echt skiën

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Sneeuwzeker, veelzijdig en familievriendelijk – zo kun je het Stubaital omschrijven. Deze skiregio bestaat uit vier skigebieden: Stubaier Gletscher, Schlick 2000, Serlesbahnen Mieders en Elferlifte Neustift. Op de Stubaier Gletscher kun je al sinds 30 september 2022 skiën en ook de andere skigebieden gaan snel open! Welke pistes je in het Stubaital echt niet mag missen? Dat vertellen we je graag.  

Top pistes in Schlick 2000

Sinds 3 december 2022 kun je ook skiën in Schlick 2000; het grootste niet-gletsjerskigebied in het Stubaital. In totaal zijn er 22 km aan pistes in dit skigebied. Daarbij is er in dit skigebied, dat maar 15 minuten met de auto van Innsbruck ligt, veel te beleven. Er is onder andere een snowpark voor de adrenalinejunkies, een groot kinderland en vele hutten waar heerlijk gegeten kan worden.

Vanaf zaterdag zijn de volgende liften geopend: Kreuzjochbahn I+II, Sennjochbahn, Zirmachbahn, Panoramabahn en Schlickerbodenlift. Welke pistes je niet mag missen in dit skigebied in het Stubaital? Dat zijn deze twee!

Ski naar beneden vanaf het hoogste punt

Het hoogste punt in Schlick 2000 ligt op 2240 meter hoogte, bij het bergstation van de Zirmachbahn. Vanaf dit punt kun je kiezen uit een rode of een blauwe piste. Ben je zeker op je ski’s, dan raden wij je aan om van de rode piste nummer 2 af te dalen. Onderweg kom je hier een speed check tegen waar je je snelheid kunt meten. Hoe hard denk jij dat je kunt?

Een hele fijne piste: nummer 1 en 1b

Een heerlijk lange piste in het skigebied Schick 2000 in het Stubaital is nummer 1. Deze begint bij het bergstation van de Kreuzjochbahn II en brengt je weer helemaal terug tot het dalstation van deze lift. Hier kom je uit als je kiest voor de route 1, 1b en dan weer 1. Onderweg moet je dus wel opletten dat je geen bordje mist, anders kom uit bij een hele andere lift.

Pistetips op de Stubaier Gletscher

Wil je sneeuwzeker skiën? Bezoek dan de gletsjer in het Stubaital, hier ligt altijd genoeg sneeuw. Het seizoen begin al vroeg in het jaar en loopt meestal door tot de lente. Daarnaast zijn hier ook behoorlijk veel pistekilometers te vinden.

››› Zo zag het er eind november 2022 uit op de Stubaier Gletscher

De 10 km lange afdaling naar het dal

Bij goede sneeuwcondities kun je vanaf de top van de gletsjer helemaal naar beneden skiën. De Wilde Grub’n afdaling is 10 km lang. De piste is echt geweldig om af te dalen! Als je de bordjes met de nummers 7, 14 en dan 27 blijft volgen zit je goed. Uiteindelijk kom je weer uit bij de parkeerplaats van de Gamsgarten en Eisgrat lift.

De uitdagende Daunhill piste

Een echt zwarte piste is de Daunhill piste bij de Daunjoch lift. Deze lift ontsluit alleen de zwarte afdaling 22, dus je zal hier niet veel beginners tegenkomen. Verder heb je een heel mooi uitzicht over het hele skigebied vanaf het bergstation van de Daunjoch lift. Geniet daar dus even van, voordat je je van de steile afdaling stort!

Skiën in Elfer

Het skigebied van Elfer ligt op de flanken van de berg met dezelfde naam (2505 meter). De Panoramabahn Elfer brengt je het skigebied in met 10 km aan pistes. Dit skigebied is redelijk klein, maar heeft wel alle faciliteiten. Zo heb je er meerdere skihutten, een rodelafdaling, vele wandelpaden en in totaal drie liften. Er zijn genoeg pistes in dit skigebied in het Stubaital die je eens wilt proberen!

De hoogst gelegen piste

Piste nummer 1 ligt op het hoogste punt van Elfer. Helemaal boven raden wij je aan om een stop in te plannen bij de Elferhütte, hier heb je echt een prachtig uitzicht op ruim 2000 meter. Na een lunchpauze kun je dan beginnen aan de mooie rode piste.

De 7 km lange afdaling naar het dal

Een fijne piste is ook de rode afdaling naar het dal. Deze is breed, vaak rustig en een pittige uitdaging voor beginners. Red jij het om deze piste in een keer te dalen? Of denk je dat je bovenbenen toch echt wel een pauze nodig hebben onderweg?

Geliefde pistes in Serles

Serles is een klein, maar fijn skigebied in het Stubaital. In totaal zijn hier 10 km aan pistes en dit wintersportgebied heeft naast het skiën ook vele mogelijkheden voor winterwandelen. Het is een ontspannen plek met veel ruimte voor beginners of families. Welke pistes je in dit skigebied in het Stubaital niet mag overslaan?

Afdaling terug naar het dal

De afdaling terug naar het dal is een hele mooie piste. Boven bij het bergstation van de Serlesbahn begint de afdaling. Je skiet eerst van een blauwe piste en deze verandert uiteindelijk in een rode. Daarbij volg je de pistenummers 1 en 2 totdat je weer in het dal aankomt. De piste loopt heel mooi door het bos, een prachtige omgeving om in te skiën!

Het bospad piste nummer 5

Een ontzettend leuke piste die je niet mag missen in Serles is de piste nummer 5. Dit is een verbinding tussen de Serlesbahn en Ochsenhütte. De piste loopt voor een groot deel door het dichte bos en is hierdoor erg leuk om af te dalen. De piste is blauw en dus ook heel goed te doen als beginner.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in