Nieuwsalert per mail ontvangen

Oostenrijkse skidorpen in Google Street View dit jaar

Het skidorp waar je heen gaat aankomend winterseizoen alvast verkennen met Google Street View? In veel landen is dit al mogelijk, maar Oostenrijk bleef hier tot dit jaar ver in achter. Oostenrijk heeft jarenlang geprotesteerd tegen het invoeren van Google Street View, maar gaan nu ook overstag. Je kunt dus veel plekken alvast vanuit huis gaan bewonderen. Waar ga jij heen aankomend winterseizoen? 

Je moet niet gek opkijken als je de bekende Google auto’s langs ziet komen deze zomer in de Alpen. De routes zijn bepaald en het bedrijf moet een flinke slag slaan om alle routes en wegen in het systeem te krijgen. Oostenrijk was als een van de weinige landen nog niet actief aanwezig in Google Street View. Dit had te maken met de regelgeving wat betreft privacy, waardoor de auto’s met grote camera’s op het dak niet te vinden waren in het meest favoriete land bij de Nederlandse wintersporters.

Skigebieden in Google Street View

Als je op dit moment een skigebied of skidorp opzoekt in Google Street View krijg je een groene kaart te zien, waarbij de liften en wegen te zien zijn. Zie onderstaande afbeelding van een aantal skigebieden in Oostenrijk.

De oude weergave van Oostenrijkse skigebieden

Uiteraard blijven deze kaarten ook in stand, maar kun je het welbekende poppetje op een bepaalde locatie plaatsen. Zie bijvoorbeeld hieronder, waarbij wij het ‘poppetje’ geplaatst heb in Kitzbühel. Op dit moment pakt hij het Best Western Premier Kaiserhof (hotel), maar in de toekomst kun je door de straten zweven.

Ga jij je skidorp via Google Street View alvast verkennen?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in