Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Recept: zo maak je Jägertee zelf

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Jägertee hoort absoluut thuis in het lijstje met traditionele en bekende wintersportdrankjes. Het is een heerlijk warm alcoholisch drankje, ideaal om tijdens een koude dag mee op te warmen in een knusse berghut. Drink er alleen niet te veel, anders kom je misschien niet meer beneden! 😉 Benieuwd hoe je zelf Jägertee maakt? Bekijk hier het recept.

In zo’n beetje alle Oostenrijkse berghutten kun je Jägertee bestellen. Bijna iedereen heeft een eigen recept en daarom smaakt het drankje overal anders. Uiteraard zijn er ook kant-en-klare varianten die je na afloop van de wintersport mee naar huis kunt nemen. Ook lekker, maar zelfgemaakte Jägerthee is natuurlijk het allerlekkerst! En het beste van alles: dat is helemaal niet moeilijk!

Ingrediënten recept Jägertee (4 personen)

Jägertee, ook wel Jagertee en Jagatee, is een traditioneel wintersportdrankje dat oorspronkelijk uit Oostenrijk komt. Het is een warme kruidige drank op basis van zwarte thee en bruine rum, met zo’n 10 tot 15% alcohol. Ook in andere Alpenlanden, zoals Duitsland en Zwitserland is Jägertee de laatste jaren ontzettend populair geworden. Daar wordt het ook wel verkocht als Hüttentee of Förstertee. De volgende ingrediënten heb je nodig om dit recept voor Jägertee zelf te maken.

  • 400 ml zwarte thee
  • 400 ml rode wijn
  • 200 ml bruine rum, bij voorkeur Stroh Rum
  • Kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • Schil en sap van 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels suiker (of meer, naar smaak)

Zo maak je zelf Jägertee

Zelf Jägertee maken is ontzettend simpel. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een fornuis, een pan en een klein beetje geduld.

1. Doe alle ingrediënten in een pan en zet die op laag vuur. Verwarm het mengsel langzaam, zodat alle smaken kunnen trekken. Let op dat je de Jägertee niet laat koken, dan verdampt alle alcohol.

2. Na ongeveer 10 minuten is de Jägertee warm genoeg (+/- 80 graden). Proef of de thee zoet genoeg is. Iets te sterk? Voeg meer suiker en/of sinaasappelsap toe. Is de smaak helemaal perfect? Giet de vloeistof dan door een zeef en schenk deze vervolgens in vier mokken.

Zuhm Wohl!

Nog een warm wintersportdrankje

Er zijn ontzettend veel lekkere wintersportdrankjes. Ben jij vooral fan van de warme varianten? Dan moet je ook zeker eens een glaasje Glühwein proberen! Het recept is net zo simpel en de bereidingstijd ongeveer hetzelfde. Benieuwd naar het recept voor Glühwein? Dat vind je in het artikel hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in