Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Oostenrijk beëindigt harde lockdown per vandaag

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Goed nieuws voor inwoners van Oostenrijk. Per vandaag is de harde lockdown na ruim zes maanden eindelijk voorbij. Het gaat goed met de coronacijfers en veel mensen hebben inmiddels de eerste vaccinatie gehad. Hoog tijd om de geplande versoepelingen door te voeren.

Het was natuurlijk geweldig geweest als dit tijdens het winterseizoen al had gekund, maar gelukkig is vandaag het moment eindelijk daar. Vanaf vandaag stelt Oostenrijk de weg naar normaal weer een beetje open.

Versoepelingen

Vandaag is er eindelijk een einde gekomen aan de harde lockdown in Oostenrijk. Toeristische accommodaties, horecabedrijven, sportfaciliteiten en culturele instellingen mogen hun deuren weer openen voor publiek en ook toeristen zijn weer welkom in het land. Ook zijn events tot 1500 personen binnen en 3000 personen buiten weer toegestaan, mits de gasten een vaste zitplaats hebben. Voor de openingen gelden overigens strenge regels en voorwaarden. Zo dien je bij het inchecken of toegang tot de horeca te voldoen aan de drie G’s (genezen, gevaccineerd of getest) en moet je dit schriftelijk kunnen aantonen. Binnenkort verwacht Oostenrijk de digitale ‘Grüner Pass’ in te voeren die de drie G’s eenvoudig weergeeft. Nachtclubs moeten nog wel gesloten blijven. Maar, het begin is er en dat is iets om vrolijk van te worden!

Skigebieden verlengen skiseizoen

Nu hotels en horecabedrijven weer open mogen en er nog meer dan voldoende sneeuw ligt, hebben meerdere hooggelegen skigebieden aangekondigd het seizoen iets te verlengen. De Kaunertaler Gletscher heeft zelfs besloten om toch nog voor drie weken open te gaan. Het skigebied is ondanks dat de liften in de winter wel open mochten, het hele seizoen gesloten gebleven. De Pitztaler Gletscher blijft nog tot 6 juni open en de Stubaier Gletscher nog drie lange weekenden. Op de Hintertuxer Gletscher kan nog gewoon geskied worden (hele jaar door open) en het seizoen van de Mölltaler Gletscher gaat op 22 mei van start. De Kitzsteinhorn blijft tot 27 juni open.

Mogen wij weer op vakantie naar Oostenrijk?

Sinds het afgelopen weekend zijn er eindelijk weer wat landen geel gekleurd op Nederlandwereldwijd.nl. Helaas geldt die kleurcode nog niet voor Oostenrijk, het reisadvies staat nog altijd op oranje. Oftewel: alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan en dus geen vakanties. Mocht je toch besluiten naar Oostenrijk af te reizen, dan moet je rekening houden met een quarantaineplicht. Oostenrijk heeft die per vandaag voor de meeste Europese landen opgeheven, maar nog niet voor Nederland. De quarantaineplicht is namelijk afhankelijk van de kleurcode van het land op de kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding. Als een land groen of oranje is gelden er geen beperkingen, als een land rood is gelden de drie G’s (genezen, gevaccineerd of getest) en als het land donkerrood is geldt ook een quarantaineplicht van minimaal vijf dagen voor iedereen die alleen een negatieve test kan voorleggen.

Op dit moment is het grootste deel van Nederland nog donkerrood gekleurd, met name het zuiden. Eerst moeten de cijfers dus positiever worden. Gelukkig gaan die op dit moment al de goede kant op en dus gaan we er van uit dat we deze zomer gewoon die kant op kunnen. Voor een zon- én skivakantie! Lees hier meer over de quarantaineplicht.

priority_high

BELANGRIJK

LET OP: Voor actuele informatie over het coronavirus bezoek je de website van het RIVM. Wij berichten over het nieuws uit de wintersportlanden, maar geven geen advies.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in