Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Onderdeel teamcombinatie nieuw op de World Cup kalender 2023/2024

© Pixabay

Wintersportredacteur

Nieuwe plannen voor de World Cup kalender 2023/2024 worden op dit moment gesmeed. De grootste verandering? Volgens de huidige plannen van de FIS wordt aankomende winter twee keer het nieuwe onderdeel teamcombinatie in de planning opgenomen. Zowel tijdens de legendarische wedstrijd in Kitzbühel als in Saalbach wordt de parallel vervangen door de teamcombinatie.

Nieuwe World Cup kalender 2023/2024

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het nieuwe World Cup seizoen door de FIS tijdens de jaarlijkse vergadering. Er is nog niets officieel bekend, maar de eerste geruchten gaan rond. Ski-News.ch heeft vooraf aan deze grote vergadering van de FIS een inofficiële versie van de World Cup kalender openbaar gemaakt. Wat hierbij opvallend is? Onder andere het nieuwe onderdeel: teamcombinatie. Deze zal in Kitzbühel tijdens de Hahnenkamm-Rennen op 28 januari 2024 in première gaan. Ook einde maart in Saalbach staat het onderdeel tijdens de World Cup op de planning. Hoe het nieuwe onderdeel vormgegeven wordt, is nog niet duidelijk.

Ander interessant nieuws

De parallel is als onderdeel helemaal niet meer te vinden op de kalender. Afgelopen seizoen zijn de laatste wedstrijden in dit onderdeel door de wedstrijdskiërs geskied. Wat er nog meer bekend is? De wedstrijden van de dames liggen allemaal al zo goed als vast, deze winter worden er 11 afdalingen, super G’s, reuzenslaloms en slaloms geskied. Bij de mannen lijkt het erop dat er 12 afdalingen, 9 super G’s, 11 reuzenslaloms en 13 slaloms op de planning staan.

Lake Louise staat ook als nieuwe locatie op de World Cup kalender 2023/2024. Maar zoals je al eerder kon lezen, is deze informatie nog niet definitief. Over een paar weken weten we meer en dan passen we natuurlijk de informatie aan tot de meest recente.

››› Dit is de World Cup kalender 2023/2024 tot nu toe

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in