Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Oberstdorf Kleinwalsertal Bergbahnen

Oberstdorf breidt skigebied Söllereck uit met 42 miljoen euro

Wintersportredacteur

Oberstdorf gaat 42 miljoen euro investeren om skigebied Söllereck uit te breiden en te moderniseren. De plannen zijn inmiddels goedgekeurd door het bouwcomité en het doel is om deze zomer al te starten met de eerste werkzaamheden.

42 miljoen euro investering

Oberstdorf gaat 42 miljoen euro investeren in de modernisering en uitbreiding van skigebied Söllereck. Tot de plannen behoort onder andere de uitbreiding van een waterreservoir voor de productie van kunstsneeuw. Ze vergroten de capaciteit van het reservoir van 22.000 kubieke meter naar 120.000 kubieke meter water. Daarnaast komen er ook vier nieuwe bergliften. Een sleeplift wordt vervangen door een 6-persoons stoeltjeslift en er komt een nieuw middenstation voor de Söllereckbahn.

Start zomer 2019

Het bouwcomité van Oberstdorf heeft de plannen inmiddels goedgekeurd. Het plan is om deze zomer al met de eerste bouwwerkzaamheden te beginnen. Hierbij heeft het waterreservoir de hoogste prioriteit, omdat het skigebied sneeuwzekerheid wil kunnen waarborgen.

Skigebied Oberstdorf & Kleinwalsertal

Het Duitse Oberstdorf deelt samen met het Oostenrijkse Kleinwalsertal een skigebied. Wintersporters hebben hier toegang tot ruim 130 km aan pistes, verdeeld over meerdere deelskigebieden. Eén van die deelskigebieden is het Duitse Söllereck. Dit kleine en familievriendelijke skigebied ligt net buiten Oberstdorf en biedt iets meer dan 15 km aan pistes. Er zijn sfeervolle, traditionele berghutten en ook is er een klein funpark aanwezig.

Nog meer investeringen

Het einde van het skiseizoen komt helaas steeds dichterbij. Veel skigebieden zijn druk bezig geweest met plannen voor komend seizoen. Deze worden nu langzamerhand gepresenteerd. Bijvoorbeeld de nieuwe Rotkogelbahn in Sölden, de nieuwe Zinsbergbahn in SkiWelt en de vernieuwing van de verbinding tussen Zell am Ziller en Gerlos.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in