Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nu al 80 centimeter verse sneeuw in Val Thorens

© Val Thorens

Wintersportredacteur

Het sneeuwt heerlijk in de Alpen, dat kan je niet ontgaan zijn. Ook in het hooggelegen Val Thorens kwam het de afgelopen dagen met bakken uit de lucht. Het lijkt nu dan ook al hartje winter in het skigebied én in het dorp.

80 centimeter sneeuw op de toppen

Op de bergtoppen in Val Thorens viel de afgelopen dagen maar liefst 80 centimeter verse sneeuw. En dat is een serieuze hoeveelheid aan de start van het seizoen. In het dorp, op 2300 meter hoogte, ligt zelfs al 40 centimeter sneeuw. De straten zijn wit, de daken van de accommodaties en auto’s zijn besneeuwd en het gaat nog meer sneeuwen!

Verlate seizoensopening

Nog geen week geleden, op 19 november, zou het skigebied de deuren openen. Dat was toen ondanks de voorbereidingen door het pistepersoneel niet mogelijk. Er lag simpelweg te weinig sneeuw. De opening werd daarom verschoven naar aanstaande zaterdag. En of er nu genoeg sneeuw ligt? Ja dus. De condities zijn ineens heel anders dan een week geleden. Kijk maar even hieronder.

Prachtige seizoensstart

Vandaag en morgen sneeuwt het nog flink in Val Thorens en daarna laat de zon zich steeds meer zien. Voor zaterdag is nu 3 uur zon voorspeld. Ik begin te twijfelen om in de auto te stappen….

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in