Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Noorderlicht ook te zien in skigebieden in de Alpen

Unsplash/Jonatan Pie

Wintersportredacteur

Het noorderlicht houdt ons landje bezig de afgelopen dagen. Je hebt vast de ene mooie foto na de andere voorbij zien komen. Maar niet alleen bij ons in Nederland kon je het natuurfenomeen zien. Zelfs in de Alpen was de pracht te aanschouwen. Wij hebben een aantal webcams voor je gevonden die het noorderlicht in de skigebieden hebben vastgelegd.

Niet zo mooi als in Nederland, maar toch leuk

De foto’s die we van het noorderlicht in Nederland voorbij hebben zien komen waren prachtig. Zelf ben ik lekker in bed blijven liggen, maar hulde aan de fotografen die het fenomeen hebben vastgelegd. Nu was ik wel benieuwd of je ook in de Alpen het lichtverschijnsel kon zien en dat was zowaar het geval. De foto’s die de webcams hebben genomen zijn weliswaar niet zo spectaculair als de foto’s die in Nederland zijn gemaakt en zoals het noorderlicht te zien is in bijvoorbeeld IJsland (zie foto hierboven), maar we delen ze toch met je.

Boven op de berg

Om het noorderlicht te zien was natuurlijk wel helder weer nodig en daarnaast was het ook nog een vereiste dat je goed zicht op het noorden had. In de door bergen omringde skidorpen was dat vaak niet het geval, maar boven op de berg op sommige plekken wel. Wij vonden het noorderlicht op webcams in La Plagne, Zermatt, Chamonix en op de Jungfraujoch. Heb jij het elders nog gezien? Het zoeken was niet gemakkelijk, want veel skigebieden zetten de webcams ’s nachts uit.

Het noorderlicht in La Plagne
Een lichte paarse gloed te zien vanaf de Jungfraujoch
Ook in Chamonix kreeg je wat mee van het noorderlicht
En tot slot kreeg ook in Zermatt de lucht een andere kleur

Heb jij het noorderlicht ook gezien in het skigebied waar jij was of nu bent? Wij zijn benieuwd!

Zuiderlicht goed te zien vanuit skigebieden in Nieuw-Zeeland

Wat ook wel bijzonder is om te weten, is dat het Zuiderlicht (dat is hetzelfde als het Noorderlicht, maar aan de andere kant van de wereld) ook heel goed te zien was de afgelopen dagen. Hieronder enkele prachtige foto’s vanuit het skigebied Coronet Peak.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in