Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nog even warm in de Alpen, maar daarna….

Wintersportredacteur

We gaven gisteren al de voorspelling dat er een flinke sneeuwdump richting de Alpen gaat komen. Een dump waar de Oostenrijkse skigebieden ook van gaan profiteren en waarbij er lokaal meer dan 60 centimeter sneeuw kan gaan vallen. Eindelijk hoeveelheden waar de skigebieden echt iets aan gaan hebben. Maar op het moment is het nog even afwachten, want het is nog warm.

Als we het over warme temperaturen hebben, dan spreken we voornamelijk over de omstandigheden overdag. ’s Avonds is het jammer genoeg ook nog niet heel koud, maar gelukkig daalt de temperatuur wel tot onder het vriespunt. De temperaturen hieronder voor gisteren kloppen dan ook echt niet, want het was overdag flink boven nul.

konigsleiten

Zoals je in de bovenstaande weersvoorspelling van Snowplaza.nl kan zien gaan we vanaf overmorgen flink bibberen in Oostenrijk. Het kwik daalt ’s nachts echt tot Siberische temperaturen en overdag wordt het rond de -15 graden. Dit in combinatie met neerslag gaat logischerwijs zorgen voor sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. En niet alleen in Oostenrijk wordt het koud, ook in Frankrijk mag je wel een extra laag aantrekken. Winter is back!

les menuires

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in