Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

NK Freeride 2023: op zoek naar de beste freerider van Nederland

© Twycer / www.twycer.nl

Wintersportredacteur

Van 11 tot en met 18 maart 2023 wordt alweer voor de achtste keer het NK Freeride georganiseerd. Ook dit jaar wordt er in Kappl om de titel ‘Beste Freerider van Nederland’ gestreden. Op basis van vijf criteria wordt gekeken wie er het beste is buiten de piste op z’n ski’s of snowboard.

Ervaren jury

Bij het NK Freeride kijkt een jury naar de afdalingen van de deelnemers en beoordeelt die op vijf criteria. De jury bestaat uit Martine van der Hoorn, Patrick van der Graaff, Hidde Hageman en Loïc Isliker, die samen al aardig wat jaren ski- en snowboardervaring vertegenwoordigen. De jury wordt begeleid door de bekendste freerider van ons land: Paul de Groot.

Beoordelingscriteria NK Freeride

De winnende deelnemers worden gekozen op basis van de lijnkeuze, controle, vloeiendheid en Air & Style. Wat dat inhoudt?

  • Lijnkeuze: Welke lijn heeft de deelnemers en is deze origineel? Ofwel, hoe creatief is de lijnkeuze en is die anders dan anderen?
  • Controle: Is de deelnemer in controle? En hoe veilig is de afdaling? Deelnemers moeten zelf hun vaardigheid kunnen inschatten en beheerst naar beneden komen.
  • Vloeiendheid: Stoppen is niet de bedoeling tijdens de afdaling. Dus hoe vloeiend is de run? Deelnemers krijgen strafpunten voor (te lang) stilstaan.
  • Air & Style: Wordt er gesprongen? Hoe is de landing? Hoe is de airtime? Worden er tricks gedaan? Deelnemers kunnen extra punten scoren als ze goed gebruikmaken van de diversiteit van het terrein.
  • Techniek: Ziet het er technisch nog een beetje uit?

Poederbaas Freeride Festival

Het NK Freeride maakt deel uit van het gezellige Poederbaas Freeride Festival. De hele week zijn er activiteiten te doen en te bekijken. Je kan deelnemen aan leuke clinics, materiaal testen en gewoon genieten van de gezellige sfeer. Dus ook als je niet mee wilt doen aan de wedstrijd, kun je een mooie week hebben. En ben je bergop beter dan bergaf? Dan kun je deelnemen aan het NK Skimo. Daar wordt gekeken naar wie er het snelst bovenop de berg is op z’n toerski’s en splitboard.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in