Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe Stuanmandlbahn Gerlos goedgekeurd voor gebruik

Wintersportredacteur

Goed nieuws voor de Gerlos-gangers onder ons. Zij kunnen vanaf december weer gebruik maken van een nieuwe lift in het skigebied. Vandaag werd de nieuwe Stuanmandlbahn goedgekeurd voor gebruik.

Voordat een lift in gebruik wordt genomen, wordt de lift na het bouwen aan vele testen onderworpen. Ook gaat er een heel proces aan goedkeuringen aan vooraf. Vandaag werd de lift in Gerlos door de bevoegde overheidsinstantie goedgekeurd, wat betekent dat ‘ie daadwerkelijk mag gaan draaien in december.

Vervanging langzame lift

Bij de wintersporters die vaker in Gerlos komen, was de Stuanmandlbahn nooit een geliefde lift. De vierpersoons stoeltjeslift was tergend langzaam en bood nul bescherming tegen de elementen. Als het mooi weer was, zat je nog wel prima in de lift, maar bij slecht weer was het zeker geen pretje. Je ziet ‘m hieronder bij mooi weer.

De nieuwe lift is een 10-persoonsgondel, die je droog en warm naar boven brengt. Wij kunnen niet wachten om ‘m te testen. Nu de rest van de verbinding naar Zell am Ziller nog de komende jaren!

LEES MEER OVER DE LIFT >>

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in