Nieuwsalert per mail ontvangen

Nieuwe sport: onder-water-skiën

Wij dachten zo ongeveer alle vormen van skiën wel gezien te hebben. Zandskiën, waterskiën, heliskiën, simulatorskiën, noem het maar en we kennen het. Tot onze verbazing was er nog een vorm van skiën te bedenken: onder water skiën. Onder het ijs welteverstaan. 

Onder-water-skiën

In de video zien we een duiker die na het te water gaan met zijn fiets – want dat is schijnbaar normaal – een paar ski’s onder bindt. Hij start op de bodem, maar loopt vervolgens ondersteboven op de onderkant van het ijs. Wij hebben geen idee wat het nut ervan is, maar het is in ieder geval vernieuwend.

Plura grot

De video is opgenomen in Noorwegen, bij de Plura grot. De grot is de grootste met water gevulde grot van het land. Hij is zowel in de zomer als in de winter bereikbaar en is een bijzondere plek voor duikers. Na een duik van 45 minuten kom je een luchtkamer tegen, een heel bijzondere ervaring. De maximale diepte tijdens de reis ernaartoe is 41 meter. Heb je de kamer bereikt, dan kun je weer terug. Alleen de echt ervaren grotduikers kunnen nog verder, maar dat is een vijf uur durende duik die tot wel 135 meter diep gaat en waar in het verleden duikers zijn overleden.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in