Nieuwsalert per mail ontvangen

Nieuwe off-piste gear: de MusucBag?

Tot op heden bestaat dé lawinegear uit een lawinepieper, een schep en een sonde. Veel freeriders gebruiken daarbij nog extra stuff om het risico op overlijden te beperken. Denk aan de Avalung en de steeds bekender wordende lawine-airbag. Voor de echte avonturiers, die ook overnachten in de bergen, is er een extra hulpmiddel om warm te blijven: de ‘MusucBag’. 

Het product is simpel, een slaapzak met armen en benen waarin je vrij bent om te bewegen. Stap erin en je bent een Michelin mannetje, eentje die het lekker warm heeft. Gemaakt voor mensen die een gewone slaapzak te gewoon vinden of slaapzakraces nooit kunnen winnen. Voorlopig heb ik er nog niemand in zien skieën, maar er moet er één de eerste zijn. Want als je bang bent voor onderkoeling al je off-piste aan het touren bent, dan zit je met de MusucBag goed. Bij -13 blijf je zonder te bewegen minimaal zes uur vrij van onderkoelingsverschijnselen.

Je skischoenen in de slaapzak krijgen en ze dan vastklikken in je ski’s zal wat problematisch zijn. Daarnaast verwacht ik dat de MusucBag ook ietwat warm zal zijn tijdens het skiën of hiken. Misschien moeten we het dan toch maar houden bij de skipakken totdat hier een oplossing voor gevonden is. Het is in ieder geval een leuk product voor degenen die graag (winter)kamperen.

Meer info over de slaaploopzak vind je op de website van MusucBag.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in