Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe lift Zillertal Arena: Duxer-X-Press vervangt Duxeralmbahn in 2024/2025

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De 4-persoons skilift Duxeralmbahn in Hochkrimml in de Zillertal Arena, wordt vervangen door een gloednieuwe lift. De nieuwe Duxer-x-Press brengt je in winterseizoen 2024/2025 op de Gerlosplatte omhoog. Deze vernieuwing stond al een tijdje op de planning en wordt nu echt uitgevoerd. Alle details over de nieuwe skilift in de Zillertal Arena vind je in dit artikel.

Nieuwe lift Zillertal Arena: Duxer-x-Press

De vernieuwingen blijven maar doorgaan in de Zillertal Arena! Deze winter is de nieuwe Wilde Krimml (verbindingen tussen Zell am Ziller en Gerlos) opgeleverd en de plannen voor de volgende vernieuwingen zijn zo goed als klaar. Komende zomer is de Duxeralmbahn aan de beurt voor vernieuwing. Dit is een van de vier stoeltjesliften in de Zillertal Arena op de Gerlosplatte bij Hochkrimml. Deze oude 4-persoonslift wordt gemoderniseerd en de capaciteit verhoogd. Bereid je dus maar voor op een flinke verandering! Alle informatie die tot nu toe bekend is, hebben we voor je op een rijtje gezet.

Feiten & cijfers nieuwe lift

De lift die wordt vervangen op de Gerlosplatte bij Hochkrimml is de Duxeralmbahn. Het gaat om de skilift tussen de stoeltjesliften Speedy Flitzsteinbahn en de Duxer 6er Bubble. De capaciteit van de nieuwe Duxer-x-Press gaat straks van 2000 naar 2600 wintersporters per uur. Het traject van de lift verandert nauwelijks, wel krijgt de nieuwe lift een weerkap en stoelverwarming! Dit zijn alle details van de nieuwe Duxer-x-Press:

  • Lift: stoeltjeslift (met weerkap én stoelverwarming)
  • Aantal personen per stoeltje: 6
  • Hoogte dalstation: 1683 meter
  • Hoogte bergstation: 1991 meter
  • Lengte traject: 1100 meter
  • Hoogteverschil: 308 meter
  • Snelheid: 5 meter per seconde
  • Duur rit: 4 minuten
  • Capaciteit: 2600 personen per uur

De oude Duxeralmbahn

De oude lift heeft er al flink wat dienstjaren opzitten. De Duxeralmbahn is sinds 1992 in gebruik. Aldus een bericht van de bekende après-ski bar Cin Cin in Gerlos kun je deze winter voor de laatste keer in de Duxeralmbahn stappen. Ga jij nog een nostalgisch ritje maken deze winter in de oude lift? Of wacht je tot volgende winter op de moderne lift met stoelverwarming?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in