Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: nieuwe gondellift Wilde Krimml in de Zillertal Arena is af

© Zillertal Arena

Wintersportredacteur

De afgelopen maanden hebben we jullie meerdere keren geüpdatet over de bouw van de nieuwe gondellift Wilde Krimml in de Zillertal Arena. Inmiddels is het skigebied al grotendeels wit en de lift klaar voor het winterseizoen. Vanaf de start van het skiseizoen op 7 december 2023 kun je zelf ook een ritje maken met de gloednieuwe Wilde Krimml in het skigebied. Voor nu kun je alvast genieten van de beelden!

Het is zover!

Maanden geleden begon de bouw en nu is het zover, de lift is helemaal af! De Wilde Krimml gondel, dat is de oude Krimml-x-Press, verbindt Gerlos en Zell am Ziller in de Zillertal Arena. De lift brengt je vanuit het skigebied van Gerlos naar een van de hoogste punten in het skigebied, de Übergangsjoch. In plaats van een ritje in een oude en oncomfortabele lift, kun je straks stappen in een hypermodern model dat een stuk warmer is dan de oude variant. Misschien is het je ook al opgevallen dat de hele Zillertal Arena qua look een make-over heeft gekregen! De nieuwe huisstijl is overal te bewonderen, ook op de nieuwe gondels.

Eerste ritjes Wilde Krimml

Zojuist is een video gedeeld waarbij de eerste ritjes met de nieuwe Wilde Krimml te zien zijn. Ook zie je hoe winters het al is in het skigebied! Vanaf 7 december zijn de eerste pistes en liften geopend, ben jij dan aanwezig in de Zillertal Arena?

Ook een nieuw uitzichtsplatform

Vlak boven het bergstation van de Wilde Krimml in Zell am Ziller komt ook nog een gloednieuw uitzichtsplatform. Op het hoogste punt in de Zillertal Arena kun je vanaf komende winter de omgeving bewonderen. Vanaf dit platform kun je straks 360 graden om je heen kijken en de toppen van de Zillertaler en Tiroler Alpen bekijken.

Nog een nieuwe lift

De andere nieuwe lift in de Zillertal Arena is de Mitterleger lift in Königsleiten. De ‘Mitterlegerbahn’ werd in 1996 gebouwd en heeft jaren trouwe dienst bewezen. Deze oude tweezitter zal je nu niet meer herkennen! De klassieker maakt ruimte voor een moderne lift. De nieuwe Mitterleger lift is voorzien van een weerkap en stoelverwarming, en brengt je in nog geen zes minuten naar het bergstation. Een flinke verbetering dus. Bovendien kun je straks met zes personen in de lift zitten en vervoert de lift maar liefst 2000 personen per uur. De lift volgt nagenoeg dezelfde route als de oude.

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in