Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe skilift in Val d’Isère in 2024/2025: Vallon gondellift vernieuwd

© Val d'Isère Téléphériques

Wintersportredacteur

Een nieuwe ontwikkeling voor wintersporters die volgende winter naar Val d’Isère willen! De Vallon gondellift wordt aangepakt. Het hele project is milieuvriendelijk en heeft veel voordelen voor de bezoekers te bieden. Alle feiten en cijfers over de nieuwe skilift Vallon in Val d’Isère vind je in dit artikel.

Nieuwe skilift Vallon in Val d’Isère

De 6-persoons Vallon gondel in Val d’Isère wordt vervangen door een 10-persoons variant. De rit omhoog naar de Pissaillas gletsjer wordt zo een stuk gemakkelijker, sneller en comfortabeler. De route blijft hetzelfde en bij de bouw wordt er veel rekening gehouden met de natuur. De gloednieuwe gondel brengt je volgende winter binnen 6,5 minuut naar 3185 meter hoogte. Deze zomer begint de afbouw van de oude en de opbouw van de nieuwe lift. Naar verwachting opent de nieuwe skilift Vallon in Val d’Isère in november 2024. In de zomer van 2025 staat er dan nog een renovatie gepland voor het interieur van het bergstation!

Duurzaam bouwen

Van de oude skilift verwijdert men bij de bouw 32 liftsteunen. Na de werkzaamheden wordt de flora in de regio opnieuw herplant. Een deel van het skigebied wordt op deze manier teruggegeven aan de natuur.

Feiten & cijfers: nieuwe skilift Vallon in Val d’Isère

De Vallon gondellift ligt vlak boven de Fornet, die je vanuit La Fornet omhoogbrengt in Val d’Isére. Dit plaatsje ligt helemaal aan het einde van het skigebied. Via dit punt kun je een van de hoogste toppen bereiken: de Pointe du Montet (3428 meter). De oude Vallon is gebouwd in 2003 en kon zo’n 1240 personen per uur vervoeren. In het nieuwe model kunnen flink meer mensen. Ook de duur van een ritje is straks bijna gehalveerd.

  • Lift: gondel
  • Aantal personen per gondel: 10
  • Hoogte dalstation: 2320 meter
  • Hoogte bergstation: 2792 meter
  • Lengte traject: 2741 meter
  • Hoogteverschil: 464 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: 6:50 minuten
  • Capaciteit: 3000 personen per uur

››› Lees meer over alle nieuwe liften die deze zomer gebouwd worden in de Alpen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in