Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe lift en piste in Avoriaz aankomende winter 2023/2024

Langlauf gebied loipes Avoriaz

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In Avoriaz in het grote skigebied Portes du Soleil op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland zijn er afgelopen zomer grote vernieuwingen doorgevoerd. De nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Lac Intrêts is in aanbouw en daarnaast is er een nieuwe rode piste in het skigebied aangelegd. Alle informatie over deze uitbreidingen lees je in dit blog.

Nieuwe lift Lac Intrêts in Avoriaz

In Avoriaz is in 1975 de 3-persoons stoeltjeslift Lac Intrêts gebouwd. Deze is 11 jaar later in 1986 vervangen door een modernere 4-persoons stoeltjeslift op hetzelfde traject. Nu nog eens tientallen jaren later is de lift weer aan vervanging toe. De Lac Intrêts heeft deze zomer een update gekregen. Weer is er een groter model geïnstalleerd in Avoriaz, nu is de nieuwe lift een 6-persoons stoeltjeslift. In december 2023 wordt deze nieuwe lift Lac Intrêts in Avoriaz officieel geopend.

Rode piste toegevoegd aan het aanbod

Aankomende winter kunnen de wintersporters in dit Franse skigebied ook genieten van een nieuwe piste. De rode piste Le Creux de la Neige is nieuw aangelegd in de Arare sector in Avoriaz. Deze nieuwe piste is 1,5 kilometer lang en overbrugt 300 hoogtemeters. De afdaling ligt hoog in het skigebied en hierdoor ligt er in de winter doorgaans natuurlijke sneeuw.

De sector waar de piste komt is binnen de cirkel ingetekend op deze pistekaart.

Zo duurzaam mogelijk gebouwd

In Avoriaz geldt er een beleid om het skigebied zo duurzaam mogelijk te maken en te houden. Deze vernieuwingen passen niet helemaal in dit plaatje. Voor en tijdens de bouw van de nieuwe lift en aanleg van de nieuwe piste is er wel zoveel mogelijk rekening gehouden met een duurzame bouw en integratie in het landschap. De nieuwe faciliteiten zijn gebouwd zonder het landschap te beschadigen. Daarnaast is de lift een flinke verbetering in duurzaamheid in vergelijking tot de lift die hier eerst draaide. Ook is de nieuwe piste in Avoriaz aangelegd zonder het landschap te beschadigen. De natuurlijke route is gevolgd, hierdoor was er geen intensief werk aan het landschap nodig. Door de piste aan te leggen in een sector waar de afgelopen jaren genoeg sneeuw is gevallen, hoeft er voor deze piste ook geen extra werk verzet te worden in de winter.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in